Kulutusjuhla

Optikkoliikkeillä isot tarjoukset aurinkolaseista, mutta käytännössä alehinnoilla valikoima on surkea

Mea lähti aurinkolasiostoksille: ”Minäpä Nissenille ensimmäiseksi, koska Nissen oli muistaakseni olevinaan edullisempi kuin kukaan. Näyteikkunassaan lupasivat 200 kehyksen valikoimasta aurinkolasit 165 eurolla. Ei paha, ajattelin ja tsuumailin, että missähän päin ne 200 kehystä ovat valittavina. Näytillä oli noin 10 kehystä, toinen toistaan rumempia. Siitä huolimatta kysäisin, että, mitähän tuo tarjoushinta muuta pitää sisällään kuin näitä rumia viisi vuotta sitten muodissa olleita kehyksiä. Peruslinssit ilman ohennuksia, sanoi myyjä. Jos haluaa ne normit heijastuksenestot ja ohennetun linssin, joka tällaiselle miinus kuutosen ihmiselle on välttämätön, olisi hinta semmoiset pikkasta vailla neljäsataa. Neljä. Sataa.

Viereinen optikkolike tarjosi oikein hyvän näköistä pokaa ja siihen ohennetut ja heijastamattomat linssit hintaan 450. Ovipielen mainos kirkui samaan aikaan 165 euroa. Mutta sillä hintaa olisi saanut vain, jos joku kolmesta rumasta kehyksestä sentin paksuisilla linsseillä olisi kelvannut. Ei tullut kauppoja sielläkään.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Ostin itse yksityisestä optikkoliikkeestä tavallisten silmälasien päälle tulevat ”kuoriaurinkolasit”, 60 euroa. Oikein näppärät, ei tarvitse vekslata esim. asioilla käydessä koko ajan silmälasit-aurinkolasit vahvuuksilla-silmälasit, vaan kuorilasit voi työntää vaikka pään päälle tarvittaessa, ja varsinaiset rillit ovat koko ajan silmillä. Ei myöskään tarvitse miettiä, mistä taas rahat uusiin aurinkolaseihin, jos näkö huononee. Mielestäni nämä aurinkolasit ovat myös kivannäköiset. Ei välttämättä jokaisen ratkaisu, mutta minulla ainakin toimii ja suosittelen.

  2. Voi suositella silmälasien hankkiminsta nettikaupasta, olen tyyvytäisenä ostanut lasejani sieltä vuodesta 2005 (n. 5 paria) ja hyvin pelaa! Viime pari tuli 10 päivässa kotiin asti ja maksoi n. 60 e, mun vahvuuksilla vähintään 600 e Suomen kivijalkakaupoista. Niin, kaupan nimi oli Zenni opticals. Kts. lisäinfoa blogista http://glassyeyes.blogspot.com/