Muutin tällä viikolla takaisin Sveitsistä Suomeen, ja tietysti Helsinkiin piti saada nettiyhteys uuteen osoitteeseen. Aiemmin olen ollut Welhon asiakas, ja oletin, että nykyisin DNA:n omistaman Welhon kautta homma toimii jatkossakin.

Ilahduin, kun Welhon sivuilta löytyi kierrätystekona markkinoitu tarjouskampanja.

”Oletko saanut modeemin kaveriltasi? Tee laajakaistatilaus ja saatte kaverisi kanssa ilmaisia laajakaistakuukausia.”

Käyttökelpoisia modeemeja pyörii varmasti runsaasti Helsingissä, joten hyvä, jos niiden käyttöön houkutellaan. Modeemithan tulevat yleensä nettiliittymien mukana kaupan päälle, mutta turhaa niitä on varastoida nurkkiin.

Toivottavasti vastaavia modeemit kiertämään -kampanjoita on myös muilla nettifirmoilla.

Tosin moni modeemi on teknologialtaan vanhentunut. Siksi myös kampanjat tyyliin ”saat pienen hyvityksen vanhasta modeemista, kun palautat sen meille toimitettavaksi asianmukaiseen kierrätykseen” tulisivat tarpeeseen.

– – –

Syy siihen, miksi Kulutusjuhlassa on tällä viikolla ollut tavallista hiljaisempaa, on siis ollut muuttoni. Myös kesäkausi varmasti hiljentää kirjoittelua, mutta sitten taas aikanaan syksyllä jatketaan kulutuskeskustelua aktiivisesti.