Kirjaltaja kertoo karpalohavainnoistaan: ”Ennen kuin hain kuivattuja marjoja Virosta katsastin Suomen markettien tarjontaa. Mieli ei ylentynyt. Ostaessasi esim. Pirkan kuivattuja karpaloja saatat otaksua niiden sisältävän… noh, karpaloja. Paitsi että tuote sisältää suurimpana ainesosanaan ananasmehutiivistettä. Marjojen osuutta ei ole mainittu.

S-Marketin ja Lidlin karpaloista tämä löytyy. Rainbowin kuivatut karpalot sisältävät 44% karpaloja. Loppu on pääosin sokeria. Lidlin McKennedyn karpaloissa tilanne on hieman parempi. Niissä on jopa 60% marjaa ja 39% valkoista sokeria.

Ruohonjuuresta löytyy laaja valikoima marjarouheita, mutta ovat mielestäni turhan hintavia.

Tyrniä ja aroniaa löytyi edullisesti Vinkkilän luomutuotteelta, mutta valitettavasti 2kg lähetyksen postikulut ovat 8,50e.” (Mari Koo, kiitos linkista Kaisa K:lle)