Kulutusjuhla

Herkullista helleruokaa: tuorepuuroa ja raakasushia

Kun kuukauden vaihteessa muutimme uuteen asuntoon, niin asunnon hellaa ei oltu kytketty. Emme siis voineet keittää aamupuuroa tavalliseen tapaan. Mikropuurokaan ei maistu yhtä hyvältä.

Oli siis aika kokeilla tuorepuuroa. Erilaisia tuorepuuroversioita on runsaasti netissä, ja perusvinkit saa vaikka Myllyn Paras -ohjesivuilta. Omani koostin seuraavasti:

– n. 1 dl kaurahiutaleita
– ripaus vehnänleseitä
– muutama pähkinä tai manteli murskattuna
– mustikoita tai muita marjoja
– loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä
– hunajaa
– kauramaitoa sen verran, että muodostuu sopiva mössö.

Tämän seoksen annetaan seistä n. 5 minuuttia tai vaikka yön yli jääkaapissa. Tuorepuuro sopii erityisen hyvin helteisiin päiviin, jolloin lämmin puuro tuntuu vähän turhalta.

Tietysti voi vielä hehkutella, että tämä on ekopuuroa: vegaanista ruokaa, jonka valmistukseen ei kulu sähköenergiaa. Mutta itse syön tätä ennen kaikkea siksi, että tuorepuuro on hyvää. Lisäämällä nestettä ja soseuttamalla tästä oikeastaan syntyisi nyt niin trendikäs smoothie.

Toinen uusi ruokakokeiluni oli raakasushi. Ohjeen löysin kaverini ruokablogista Keittiö ja keittiö. Vegaanisen sushin salaisuus on liotetuista auringonkukansiemenistä tehty tahna.

Todella herkullista: suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos sushi maistuu, mutta välttelee riisiä ja eksoottisia kaloja. Eikä ole kovin vaikeaa tehdä, kunhan vain muistaa laittaa siemenet ajoissa likoamaan.

(Kuva: Myllyn Paras)

2 Comments

  1. Hei Mari,
    söittekö Sveitsissä Bircher müesliä, joka on paikallisten versio raakapuurosta? Olen saanut sitä parissa hotellissa ja molemmissa se tosi hyvää.

  2. En tainnut Sveitsissä syödä (muistaakseni ei nautittu siellä aamiaista kertaakaan kodin ulkopuolella ja kotona aina tehtiin puuroa), mutta olen Birheriä muualla joskus nauttinut. Hyväähän sekin 🙂