Heikki Ahopelto kyseenalaistaa Läheltä hyvää -tapahtuman blogissa lähiruuan määrittelyä: ”Lähiruokaa ei ole pelkkiä etäisyyksiä, vaikka meillä onkin tarve määritellä asiat kovin insinöörimäisesti. Kliinisesti. Siis esimerkiksi kilometreillä. (Tiedättehän, kun kerran sana ”lähi” viittaa etäisyyteen. Ja etäisyyksiähän mitataan kilometreillä.) Jää monta tärkeää asiaa huomioimatta. Vaikkapa maku.
Käytännön esimerkki. Sadan kilometrin päässä hyvä tuottajaystäväsi tuottaa jotain poikkeuksellisen hienoa ja ainutlaatuista. Pitääkö se jättää käyttämättä siksi että lähempänäkin on tuottajia? Tarkoittaako lähiruoka sitä?
Niinkuin sanottu, eivät kaikki läheisemmekään asu naapurissa.
(Luojan kiitos.)” (Mari Koo)