Esinetarinoissa tykätään pyykkäämisestä: ”Siinä tuli sitten ajateltua, että yksi kodin ydinesineistä on pesukone. Ihana vempele! Kun saa pestä pyykkinsä, ei tarvitse säätää asujen ja aikataulujen kanssa. Matkalaukun äärellä tuli nimittäin muutaman kerran pohdittua: Mitäs tänään on jäljellä? Pidänkö vielä tätä paitaa, jotta tuo toinen säästyy huomisen illalliselle?

En selvästikään ole pesulapalvelujen ystävä. En olekaan. Syön mieluummin muiden tekemää ruokaa kuin pidän muiden pesemiä vaatteita (ja mielelläni syönkin!). Tämä on ihan varmasti tottumuskysymys – muissa maissa iso osa pyykistä pesetetään, tai kotona on kodinhoitaja, joka huoltaa garderoobin. Mikä menetys!

Vaatehuolto taitaa siis olla arkeni peruspilari. Hoidan mielelläni myös muiden vaatteita. Silitys ja lankkaus – täältä pesee. Seuraavaksi koneeseen menee valkea erä, mutta sitä ennen syön aamiaisen, jonka valitettavasti joudun laittamaan itse.” (Mari Koo)