Kulutusjuhla

Lemmikkiystävällinen kahvila innostaa myös ilman koiraa liikkuvaa

Niko Lipsanen asioisi mielellään koiraystävällisessä kahvilassa myös ilman koiraa: ”Ensi vuonna koirat saa ottaa mukaan kahvilaan ihan luvallisesti, kertoo Yle Turku. Asetus, jolla se sallitaan, on tosin vasta ehdotus, joten ihan varma ei uskalla vielä olla. Nykyäänhän elintarvikehuoneistossa, kuten virallinen termi kuuluu, sallitaan vain viralliset opas- ja avustajakoirat.

Toivottavasti asetus hyväksytään – ja toivottavasti kahvilanpitäjät innostuvat asiasta. Mikään pakko koiria ei ole päästää kahviloihin tai ravintoloihin jatkossakaan, vaan siitä päättää paikan omistaja.

Joihinkin baareihin koiran kanssa pääsee jo nykyisin. En tiedä, kuinka luvallista se on ollut. Kesällä pääsee hyvin niin baarien kuin kahviloidenkin terasseille. Kesä on kuitenkin Suomessa lyhyt, vaikka tuntuukin jatkuvan vuosi vuodelta pidempään. [- – -]

Itselläni ei koiraa ole, mutta kavereiden ja naapureiden koiria on usein hoidossa. Kuulun siis potentiaaliseen asiakaskuntaan. Kuulun siihen itse asiassa myös silloin, kun olen liikkeellä ilman koiraa. Totta kai silloinkin hakeudun mieluummin kahvilaan, jossa on koiria, kuin sellaiseen, jossa ei ole. Paikallisjunassakin menen aina koiravaunuun, jos vaikka siellä olisi joku rapsutusta kaipaava koira.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Allergiset eivät varmasti ilahdu, eikä myöskään me jotka haluamme syödä itse omat pullamme. ;P Minä en käsitä miksi ne koirat on kannettava nykyään joka paikkaan. Onko se koira kauhean onnellinen ”ulkoillessaan” ostoskeskuksessa ja kahvilassa? Vai olisiko se kuitenkin mielummin kotona tai metsälenkillä? Myös sylikoirista lähtee karvaa ja hilsettä joka on toisille ihmisille todellinen ongelma. Kiva sitten ostaa vaatteita, huonekaluja tai ruokia jotka on kuorrutettu karvalla ja hilseellä.

    Lemmikin omistajana en ilahdu jos tupaten täynnä olevaan (kaukojunan) lemmikkivaunuun tunkee vielä joku perusmatkustaja viemään vähäiset paikat ja häiriköimään lemmikkiäni. Lemmikkivaunut ovat ihan syystäkin yleensä ensimmäisenä tai viimeisenä, jotta ulkopuolista hälinää olisi mahdollisimman vähän. Kivahan se on toki käydä rapsuttelemassa koiria, mutta matkustus on monelle lemmikille stressaavaan ihan ilman vieraita rapsuttelijoitakin. Ihastellaan niitä lemmikkejä mielummin muualla. Huom. lemmikkivaunussa on muitakin kun koiria, joista niistäkin vain osa on sosiaalisia, näistä muista lemmikeistä suurin osa todella stressaa matkustelusta ja ylimääräisestä hälinästä!

  2. Ihmettelen, että tällaista on ehdotettu, kun kaikki hygieniasäännökset ovat pikemminkin niin tiukkoja, että minkäänlaisen syötävää tai juotavaa tarjoavan paikan perustaminen ja pitäminen on kuuleman mukaan todella työlästä kaiken (paperi)byrokratian vuoksi. Itse en erityisemmin pidä koirista, enkä todellakaan toivo niitä kahviloihin vaikkeivät ne edes sotkisi tai haukkuisi. En toisi yleisiin kahviloihin mitään sellaisiakaan eläimiä, joista pidän, kun tiedän että toiset eivät välttämättä pidä, pelkäävät, tai ovat allergisia. Jos näitä koirakahviloita todella tulee, niin toivottavasti ne erotetaan selkeästi tavallisista kahviloista, jolloin tiedän jättää niissä asioimisen koiraihmisille.