Kulutusjuhla

Tee ekoteko: vaihda hiuskiinne pinneihin ja klipseihin

Filosofian puutarhan Saara kehottaa vaihtamaan hiuskiinteet ja -muotovaahdot pinneihin ja muihin hiusten mekaanisiin kiinnittimiin: ”Kemikaalien paras korvaaja ovat hiuskiinnikkeet, eli hengettömät, pinnit, hiusneulat ja klipsit. Niiden käyttö on vähentynyt samaan aikaan kun hiusten muotoilu kemikaalien avulla on lisääntynyt, ja nykyään moni ymmärtää hiuskorut käyttöesineiden sijaan koristeiksi. Suomesta kunnollisia, tukevia kiinnittimiä löytää vain ilmiömäisellä tuurilla, mutta ulkomaisissa nettikaupoissa on tarjolla laatutavaraa. No, hintaa on parasta verrata pikemminkin kampaamokäyntiin kuin marketin hiustarvikehyllyn tuotteisiin. Mutta rahalla saa laadukkaista materiaaleista käsityönä tehtyjä tarve-esineitä jotka kestävät ahkerassakin käytössä uudenveroisena jopa vuosia- monta kertaa pidempään kuin yhdenkään kampaamokäynnin tuottama ilo. Ainoa haaste on, että vuosien varrella kauniiden pikku asusteiden kokoelma saattaa paisua suurenpuoleiseksi.” (Mari Koo)

5 Comments

  1. No innostuin nyt myös haukkumaan! Pitää todellakin paikkaansa, että markkinoilla olevat hiustenkiinnityshärpäkkeet ovat kehnoja! Mulla on ehkä vähän paksummat hiukset, niin mikään kaupoissa olevista soljista ei pysty kiinnittämään mun hiuksia. Jos ne saakin väkisin puristettua kiinni, niin sitten ne laukeavat kesken jotain yllättävää tilannetta.

    Tosin viime aikoina olen alkanut nähdä kaupoissa hiuslenkkejä, jotka on tehty kudotusta neuleputkesta ja jotka siis eivät katkea käytössä välittömästi. Se on kyllä siistiä, mutta en voi tajuta että näinkin mitätön innovaatio on vaatinut näin pitkän kypsyttelyajan.

  2. Nyt on kyllä pakko mainostaa. Kuulostaa siltä että tarvitset aidon Ficcaren. Täyspronssinen, vahvalla jousella varustettu Maximas niittaa isonkin nutturan paikoilleen niin että se kestää vaikka maailmanpalon (juu, marketeista löytyy muovisia samanmallisia klipsuja joista ei ole mihinkään. Nyt ei pidä ajatella niitä.) Itselläni musta Maximas on ollut lähes päivittäisessä käytössä viisi vuotta, eikä siinä ole vielä naarmuakaan. Halpa ja hyvä ratkaisu ovat puolestaan amish-pinnit, eli hengettömien heavy duty-serkut. Molempia saa ulkomaisista nettikaupoista.

    Vai pitäisikö tässä ryhtyä väsäämään blogiin jatkopostausta, mainosten ja kuvien kera?

  3. Piti kirjoittamani että messinkinen, ei pronssinen. Joka tapauksessa tukevaa umpimetallia joka ei taivu, tummu eikä murru rasituksesta.

  4. Tähän lyhyeen hiukseen ei laiteta yhtään klipsiä ja pinnitkin on siinä ja siinä, lähinnä koristeen virassa. En silti halua, että hiukseni näyttävät plättänältä ja aneemisilta. Aion siis edelleen käyttää vahaa ja sipausta hiuslakkaa…

  5. Miul taas on pitkät hiukset, joihin varmaan sais käytettyä vaikka minkälaista härpäkettä… Mut niin kovin liukkaat on hiukset (ja kai painavatkin?) ettei pinnit sun muut jaksa tavallisesti pitää hiuksia siinä, mihin ne on laitettu. Kyllä pinneillä rakennettuihin kampauksiin lakkaakin tarviin. Parasta, jos laittaa ensin lakan, ja sitten vasta rakentaa – lakka tuo semmosta tarttumapintaa. Myös ihan aukinaisten hiusten tyveen suihkuttelen lakkaa, sillä muuten tukka menee päätä pitkin. Lakalla saa myös huijattua pesua kaipaavat hiukset vähän siistimmiksi 😉