Kulutusjuhla

Muoviset leikkuulaudat aiheuttavat ahdistusta

Exme ahdistuu muovisista leikkuulaudoista: ”Niinpä meillä on käytössä leikkuulautoja, joiden kunkin ikä on (uskaltaako edes sanoa) noin 14 vuotta. Ostin omani, kun muutin lapsuuskodista (siitä on nyt yli 14 vuotta) enkä ole koskaan ostanut uutta. Kullalla oli kaksi ikivanhaa leikkuulautaa jo silloin, kun löimme hynttyyt yhteen (ja siitä on ihmisikä, tuntuu).

Olen yrittänyt viimeiset pari vuotta venyttää leikkuulautojen elinikää uittamalla niitä kiehuvassa vedessä ja välillä sitruunamehussa (se poistaa hajut), mutta nyt ne ovat sellaisessa pisteessä, etten enää halua koskea niihin ilman hanskoja enkä syödä mitään, mitä niiden päällä on leikattu. Oletan, että puhkiviillellyssä muovipinnassa elää bakteereja, koska hajut pinttyvät, laudat eivät puhdistu pesussa jne. YÄK!

Menin sitten lopulta kauppaan. Taas niitä muovinpaloja! Ja aina niin ruman värisiä! Hirveitä kirkkaanvihreitä ja punaisia; kuka haluaa pilkkoa ruokansa niin asiattomanvärisellä laudalla? Päädyin ostamaan pari bambulautaa, eivät varmaan kestä yhtä kauan kuin muovi eivätkä varmasti ole sen ympäristöystävällisempiä. Varmaan jotain uhanalaista lajia ja muutenkin tappavia tuotteita. Mutta en vain pystynyt ostamaan niitä muovisia.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Jos haluaa vältellä muovia ja silti helppohoitoisuutta niin kannattaa katsastaa esim Epicurenianin valmistamat paperimassaasta kokoonpuristetut mutta silti tiskikonekelpoiset leikkuulaudat joita saa ainakin mm kokkipuodista