Ilmastoinfo muistuttaa, että parempi pihvi mahassa kuin puolikas biojäteastiassa: ”Usein luullaan, että ruoan rahtaaminen ympäri maailmaa on se suurin ilmastosynti. Ruoka kuitenkin kulkee rahtilaivoilla niin energiatehokkaasti, että kuljetuksen osuus tuontielintarvikkeiden ilmastopäästöistä on vain 0,2 %. Ruoan matkalla kaupasta kotiin onkin keskimäärin suurempi merkitys kuin sen reitillä pellolta kauppaan – kannattaa siis hyödyntää lähikauppaa tai hoitaa koko viikon ostokset kerralla.

Ilmastonäkökulma ei toki ole ainoa ruokavalintoihin vaikuttava seikka. Moni valistunut kuluttaja tuskastuu ekologisten, eettisten, terveydellisten ja taloudellisten perusteiden ristipaineessa. Yleispäteviä ohjeita pienimmän pahan tielle on mahdotonta antaa, mutta onneksi on olemassa eräs yksinkertainen totuus: suurinta haaskausta on tuottaa ruokaa, joka ei koskaan päädy ravinnoksi.” (Mari Koo)