Kavereiden kautta oli tullut vihje, että pieni Cafe Aquamarine (Uudenmaankatu 19-21, kahvilan Facebook-sivu) tarjoaa Helsingin parhaat korvapuustit. Oli tietysti pakko mennä testaamaan eräänä talvipäivänä.

Eikä tarvinnut pettyä. Puusti oli mausteinen ja riittävän rasvainen, siis erittäin herkullinen. Olisiko hinta ollut kolme euroa? Puustin seuraksi otin chai latten (3,50 e, siinäpä myös sydän näin ystävänpäivän tunnelmiin sopivasti!).

Moni helsinkiläiskahvila myy jätti-isoja puusteja, mutta itse nautin ennemmin pienemmään ja maukkaan. Aquamarinen puusteissa henkii myös selvä kotitekoisuus.

Itse kahvila on siis pieni. Tiskin takana ollut rouva oli mukava ja tunnelma miellyttävä. Vanhat kalusteet toivat tunnelmaa, mutta pienellä lisäpanostuksella sisustukseen tämä olisi todella kiva paikka istahtaa. Kahvila on avoinna ma-ti 10.30 – 16.30, ke-pe 10.30 – 17.00 ja la 10.00 – 16.00.

Seuraavana uutena kahvilatestauksena pitänee kokeilla Helsingin yliopiston Tiedekulmassa olevaa Ihana Kahvilaa. Liisa nimittäin kehuu paikkaa Nopsassa.