Kulutusjuhla

VR viestii viesteissään ristiriitaisesti lipun printtaamisesta

Katleena kommentoi VR:n sähköisen lipun viestintää, jossa mm. viestin lopussa lukee Ajattele ympäristöä ennen kuin tulostat tämän sähköpostiviestin. Please consider the environment before printing this email. Tätä ennen on kehotettu tulostamaan lippu tai huolehtimaan, että sen voi näyttää näytöltä. Tosin Venäjän matkoilla lippu pitää tulostaa aina, viesti kertoo.
”Ensinnäkin on tekopyhää, että yläpuolella kehotetaan tulostamaan lippu ja lopussa kehotetaan välttämään tulostamista.

Toisekseen on typerää kirjoittaa puolet viherpesusta englanniksi. [- – -] Saate voisi siis olla yksinkertaisempi. VR:n meilistä huomaa, että nyt on ollut liian monta kokkia kuumentamassa keittoa: on viestintää, asiakaspalvelua, prosessinhallintaa, teknistä tukea ja ympäristöosastoa. Kaikki ovat halunneet jättää oman jälkensä, joten saatteesta on tullut turhan pitkä.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kaiken lisäksi nuo VR:n liput ovat ääliöimäisiä: Jokaiselle matkalla ja matkustajalle on omansa. Eli jos vaikkapa 4 henkeä menee edestakaisin matkan, niin pitää tulostaa 8 sivua paperia! Jotenkin voisi kuvitella, että tarvittavan infon voisi saada mahtumaan yhdelle A4:llä….mutta kun asialla on ollut Tieto, niin eihän se onnistu.