Kulutusjuhla

Valmisruoka-annos näytti paljon herkullisemmalta kuvassa kuin todellisuudessa

HK:n valmisruoka tuotti Tiinalle pettymyksen:

”Löysin kaupasta tämmöisen HK:n kananpoikaa grillatuilla kasviksilla ja pestolla. Kuulosti hyvältä ja pakkauksen päällä kuva oli melko herkullisen näköinen. Ostin sen ja kotona iskin pakkauksen mikroon neljäksi minuutiksi.

Kun lämmityksen jälkeen avasin pakkauksen, järkytys oli melkoinen:

[- – -] Annos ei loppujen lopuksi maistunut yhtä kamalalta kuin näytti, mutta en voi väittää, että sitä olisi siltikään tehnyt mieli syödä. Lappasin suuhuni melkein koko annoksen, koska syötävä oli. Yritin vähän lisätä jotain maustetta tuon epämääräisen läjän päälle, mutta se ei varsinaisesti auttanut asiaa. Annoksessa oli välillä jopa jotain ihan hyviä makuvivahteita, mutta valitettavasti en saanut selville mistä se maku oli lähtöisin, kun kaikki oli yhtä löllyvää läjää.”

1 Comment

  1. Kun avasin pakkauksen, muistin välittömästi, että ai niin, se oli tämä. Aistielämys oli juuri kuvatun kaltainen.

    No, ei ollut sama tuote, mutta saman valmistajan kyllä – jauhelihakasvispaistos, jota päivämäärätarjouksesta maistoin.

    Kuvassa hienosti väritetyn mössön päällä on näkyvästi jokin, joka näyttää isolta keltaiselta paprikan palalta. Kuvan väriläiskä on sotkettu kastikkeeseen, ikään kuin se kuuluisi annokseen, toisin kuin ne tavanomaiset yrttilehdet, jotka normaalin tarjoiluehdotuskuvan tavoin on vain ”aseteltu siihen nätisti”. (Kuvan ylälaidassa annoksen päällä on vielä muheva tomaatinviipale, joka sekin on samasta syystä kastikkeeseen sotkettu.)

    Ainesosaluettelossa mitään paprikaa ei tietysti ole – vain munakoisoa ja kesäkurpitsaa, jotka nyt ovat mitä ovat, mutta joita ei toisaalta käsittelyn jälkeen juuri toisistaan erota. Tomaatinviipaletta ei tietysti pidä annokselta odottaakaan.

    Tämä on selvästi tuotesarja, jota pitää vähän kaunistaa myytäväksi.