Saara ehdottaa uutta ruokatrendiä: ”Myös minulla olisi ehdotus uudeksi trendidieetiksi: syö mitä eteesi pannaan ja ole kiitollinen siitä että sinulla riittävästi ruokaa joka on niin ravitsevaa että puutostautien sijaan riskinä ovat elintasosairaudet. Ole kiitollinen siitä että kuulut koko ajan hupenevaan etuoikeutettujen ryhmään jonka ei tarvitse huonon satovuoden kääntyessä talveen päin miettiä, mistä saisi ylipäätään jotakin syötävää.
Kiitollisuusdieettiini (vai pitäisikö sille keksiä englanninkielinen nimi jolla on iskevä lyhenne?) kuuluu lisäksi se että me joille se on mahdollista, syömme arkena kohtuullisen yksinkertaisesti sekä mahdollisuuksien mukaan kevennämme maailman taakkaa kasvattamalla itse ruokaa ja vähentämällä ruokahävikkiä. Myös kausi- ja lähiruoka-ajattelu sopivat mainiosti kiitollisuusdieettiin. Tämän ruokavalion tavoitteena ei ole huippuunsa trimmattu keho eikä edes tiedostavuusmitali, vaikka yksinkertaisuuden hyvettä toteuttava ruokavalio onkin sekä kohtuullisen terveellinen että eettisesti kohtuullisen kestävä. Perimmäisenä tavoitteena on kiitollinen, vähempiosaisia kohtaan solidaarinen ja ympäristöä kunnioittava ruokasuhde.” (Mari Koo)