Kulutusjuhla

Puistolan Alepan kahvin hintamerkinnät huijasivat asiakkaita

KirsiM:n mielestä Alepassa huijataan asiakkaita luulemaan kahvia halvemmaksi kuin se onkaan. Huomautuksista huolimatta hintamerkintää ei korjattu: ”Itse hieraisin silmiäni, kun kotimatkalla poikkesin Helsingin Puistolan Alepaan ja siellä oli Juhla Mokkaa hintaan 2.75. Hinta oli kahteen kertaan, isolla ja pienellä, Juhla Mokka -hyllyn reunassa. Alemmalla, lattiatasossa, oli puulavalla jotain halpiskahvia, jossa ei ollut lainkaan hintaa.

Tarkemi tutkiminen kuitenkin tuotti sen tuloksen, mitä kriittinen kuluttaja aavistelee tällaisessa tapauksessa: jostain syystä Juhla Mokan hinta oli kokonaan jäänyt merkitsemättä ja Rainbow-kahvin hinta oli ikään kuin vahingossa lipsahtanut Juhla Mokka -hyllyn reunaan.

Kyseessä olisi tietenkin voinut olla pelkkä inhimillinen erehdys.
Huomautin asiasta perjantaina kassalla asioidessani siis.
Lauantaina tilanne oli ennallaan. Huomautin jälleen.
Maanantaiaamuna tilanne oli ennallaan. Huomautin. Kassahenkilö kertoi, että kahvit ovat vain tilapäisesti tuossa ja odottavat siirtämistä toiseen paikkaan. Illalla tilanne oli edelleen aivan sama kuin perjantaina.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Nyt oli merkintä sen verran parantunut, että joku oli nostanut jo Rainbow-kahvipaketteja Juhla Mokka -hyllylle. Edelleenkään hyllyjen reunoista ei löydy Juhla Mokka -kahvin hintaa, pelkkäö Rainbow-paketin hinta.

  2. Lukiko missään Juhla Mokan hintaa? Lukiko hintalapussa tuotteen nimi? Jos nimittäin tuotteen nimeä ei hintalapussa ole, niin sen voisi hyvinkin olettaa olevan Juhla Mokan hinta, jolloin kaupan tulisi sitä hyllyyn merkityllä hinnalla myydä (vrt. tilanne, jossa kassalta tuotteeseen tulee normaalihinta, vaikka kyseessä on tarjoustuote). Mutta mikäli hintalapussa on merkintä hinnan kohteena olevasta tuotteesta, niin sitten asiakas taitaa joutua vain olemaan tarkkaavainen lappujen kanssa.
    Ikävää toki, ettei kauppa useasta maininnasta huolimatta saa asiaa jollakin lailla korjattua..tosin kassaihminen on saattanut asian unohtaa jo siinä vaiheessa kun kassan äärestä vapautuu.

  3. Rainbow-kahvi on samaa kuin Juhla Mokka.