Kati on Iso-Britanniassa kokkaillut Suomeenkin rantautuneesta quornista: ”Quorn on muun muassa kuutioina ja leikkeinä myytävä, vähärasvainen ja kuitupitoinen sieniproteiinivalmiste. Yhtälö ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta sitä suurempi on yllätys: esimerkiksi wokissa tai salaatissa quornkuutioita ei voi mitenkään erottaa vaikkapa kanasta.

Tietysti aina voi kysyä, onko kasvisruoan muistutettava lihaa. Onko esimerkiksi soijanakeissa tai vehnägluteenista tehdyssä ”kasviskinkussa” mitään järkeä? Lihan kaltaisuus ei ainakaan minulle ole itseisarvo, vaikka se monelle kasvisruokia vieroksuvalle voikin olla ensimmäinen sysäys kokeilla lautasellaan viherpiipertäjien pöperöitä. Mutta jostain proteiinia on syytä saada; etenkin urheilua harrastavalla vauhti hyytyy nopeasti pelkällä leivällä ja perunalla. Allekirjoittaneen oikulliset sisuskalut ottavat lisäksi vastaan vain melko rajallisen määrän soijaa, papuja tai sieniä (jälkimmäisten osalta ongelmia aiheuttavat laktoosin kaltaiset sokerit, jotka quornista ilmeisesti puuttuvat). Niinpä quorn on synteettisyydestään huolimatta tervetullut lisä valikoimaan.” (Mari Koo)