Outi Lundahl on päättänyt kokeilla vegaaniruokavaliota parin viikon ajan: ”Ihmiset haluavat suojella omia tottumuksiaan ja valinnan vapauttaan, ja kokevat erilaiset tottumukset helposti myös uhkana itselleen. Tämä johtuu pitkälti siitä, että ruoka on asia, johon liittyy hyvin paljon tunteita, mielikuvia, rutiineja ja kulttuurisia merkityksiä ajattelemmepa sitä tai emme. Siksi jostakin ruosta luopuminen voi tuntua suurelta asialta, ja jopa omaa identiteettiä ravistelevalta asialta. Itse en myöskään koskaan ajatellut voivani ryhtyä kasvissyöjäksi, mutta yllätyin positiivisesti hyvin nopeasti. Niinpä tälläkin kertaa päätän luopua ennakkoluuloistani pariksi viikoksi ja kokeilla olettamisen sijaan. Vaikka en koskaan päätyisikään kokoaikaiseksi ja vakituiseksi vegaaniksi, on testilläni toivottavasti myös se sivuvaikutus, että luovun riippuvuudestani maitotuotteita kohtaan.” (Mari koo)