Kirsi Haapanen kaipaa lisää kirpputoreja ja ekologisia tuotteita myyviä kauppoja kauppakeskuksiin: ”Kestävämmät vaihtoehdot ja niitä tarjoavat kaupat ovat siis jo fyysisesti usein sijoitettu eri paikkaan kuin valtavirran myymälät. Taloustieteilijä varmaan selittäisi, että kestävämmät vaihtoehdot ovat edelleen marginaalisia ja niiden markkinat ovat niin pieniä, ettei näillä yrityksillä ole varaa maksaa ostoskeskusten kalliita liiketilavuokria. Tämä voi olla totta.

En silti malta olla pohtimatta, miten tämä vaikuttaa ihmisten mielikuviin siitä, mikä on ”tavallista”. Jos vihreät ja reilut vaihtoehdot eivät ole muiden rinnalla, mielletäänkö ne oudoiksi, vaikeasti lähestyttäviksi ja erityistä vaivaa vaativiksi? Ovatko ne samalla viivalla ja yhtä realistisia vaihtoehtoja kuin muut? Kun nämä vaihtoehdot löytyvät keskeisten kauppapaikkojen ulkopuolelta, on monelle ehkä liian helppo unohtaa, että niitä on olemassakaan.” (Mari Koo)