GMO-keskustelu on tänä vuonna saanut uutta vauhtia, kun suuret rehutalot ilmoittivat ryhtyvänsä käyttämään geenimuunneltua soijaa rehujen valmistuksessa. Mindon blogissa on aiheesta hyvää tietoa, ja lisäksi siellä kehotetaan kuluttajia antamaan palautetta elintarvikeyhtiöihin, jos rehun alkuperä kiinnostaa. Ylipäätään taas on lisäsyitä miettiä ruuan alkuperää: ”Vältä possua (joista osaa on Suomessa syötetty geenirehulla jo 10 vuotta) ja tarkista broilerisi ruokinta elintarvikeyhtiöltä. Suomalaiset maitotuotteet ovat GMO-vapaita. Kasvissyöjänkin täytyy olla silmä tarkkana. Sellaisissa kasviperäisissä elintarvikkeissa, jotka sisältävät geenimanipuloituja ainesosia, on jo Euroopassa pakollinen pakkausmerkintä. Löydät sen ainesosaluettelosta etsimällä sanoja kuten: ”muuntogeeninen” tai ”valmistettu muuntogeenisestä [ainesosan nimi, esim. soijasta]”. (Mari Koo)