Kulutusjuhla

Tekstaripaketti kuin ilmaiset 20 litraa maitoa!

Heidi asioi Soneran liikkeessä innokkaan myyjän kohteena: ”Puhelupakettiin kuuluu 1000 tekstiviestiä. En millään ehdi niitä sellaista määrää lähettää: töissä ei jouda ja nukkuakin pitäisi. Laskin, että jos nukun seitsemän tuntia arkisin ja kahdeksan viikonloppuisin ja käyn arkipäivinä töissä, niin minun pitäisi valveilla ollessani lähettää tekstiviesti 28 minuutin välein, jotta saisin kaiken maksamani käytettyä. Nuori mies yritti vakuuttaa minua ”Jos menet ostamaan litran maitoa ja sinulle annetaan vielä ilmaiseksi 20, niin etkö ottaisi.” Vertaus ei minusta ole oikein osuva. Ensinnäkään minulla ei ole autoa, jolla kuljettaa moista maitomäärää kotiin, toisekseen yksin asuvan ihmisen on työlästä kuluttaa 21 litraa maitoa säilyvyysajan puitteissa, vaikka söisi päivittäin riisipuuroa ja pannukakkua ja kittaisi päälle maitoa. Lopulta myyjä yritti myydä minulle jotain televisojuttua kysymällä ”Katsotko tanssii tähtien kanssa?”. Viimeiseksi hän totesi ”Aina kannattaa yrittää”. (Mari Koo)

3 Comments

  1. Tuhat viestiä on aika paljon jo. Mulla on 300 viestin paketti, josta käytän noin 60-80 kuussa. Mietin, maksanko tyhjästä, ja laskeskelinkin asian, mutta ilmeisesti en kuitenkaan. Kohtuullisemmalta kuulostava 100 viestin paketti oli muistaakseni kalliimpi.

    • Muistini mukaan tässä joskus vuoden mittaan on analysoitu ihmisten mobiilipaketteja ja analysoitu, että ihmiset eivät käytä kuin pienen osan pakettien puheluista ja/tai tekstareista. Ihmekös tuo, kun niitä isoja paketteja myydään edullisin tarjouksin: itsellänikin on ihan liikaa sekä puhetta että viestejä. Nettiyhteyksien merkitys varmaan korostuu monien käytössä nykyisin, mutta siinä samassa sitten joutuu ottamaan ne muutkin palvelut ylisuurina.

  2. Olin lähettänyt viime kuussa 28 tekstaria. Varaa olisi ollut siis lähettää 972 viestiä enemmän.