Tarja lähetti viestiä, kun tutun Pirkka-tuotteen koostumus oli muuttunut:

”Taas on halpuutettu! Tuotteen uusi laatu lähes nollassa vanhaan verrattuna, ja laimennussuhde niin että pullosta tulee vähemmän valmista mehua mutta hinta on vähintäänkin entinen.

Aiemmin:
PIRKKA, Kevyt omena-päärynäjuomatiiviste TÄYSMEHUPITOISUUS oli 50% nyt kaupassa tarjolla ja etiketissä SAMA kuva kuin ennenkin:
PIRKKA sokeriton omenan ja päärynän makuinen juomatiiviste TÄYSMEHUPITOISUUS 2,1 %

Oli jo kaksi tutun näköistä pulloa kädessä, mutta onneksi tuli lukaistua tuotteen nimi ja sieltä iski silmiin MAKUINEN. Sitten lukemaan ainesosia.
Täysmehupitoisuus siis pudotettu 50%:sta 2,1%:iin??? Sinne jäi hyllylle ja jää jatkossakin. Vanha oli suosikkini, mutta nyt pakotetaan vaihtamaan.

Taas tuli fiilis, että kuluttajaa viilataan linssiin!”

Tarja sai Pirkan kuluttajapalvelusta vastauksen:

”Pahoitteluni, että uudistunut tuote on aiheuttanut pettymyksen. Uudistuksen taustalla on vuoden 2014 alusta voimaan tullut korotettu valmistevero eli ns. sokerivero. Aiemmin Pirkka Kevyt -juomatiivisteissä mehua oli sen verran, että sokerin määrä nousi tuotteissa yli 0,5%. Tällöin tuotteet kuuluivat korkeamman valmisteveron piiriin. Koska vero maksetaan juotavasta määrästä eikä pelkästä tiivisteestä, jouduttiin tuotteiden hintaa korottamaan huomattavasti. Pirkka Kevyt -juomatiivisteiden reseptiikkaa on nyt muutettu ja täysmehupitoisuutta laskettu. Samalla tuotteiden hinta on laskenut. Ikävä kuulla, ettei tuotemuutos ole ollut mieleesi. Välitän palautteesi tiedoksi tuotekehitykseemme. Palautteesi on erittäin tärkeä, sillä se auttaa meitä valvomaan ja kehittämään tuotteidemme laatua. Aurinkoista kesää!”

Tarja jäi ihmettelemään vastausta:

”Aikamoista potaskaa 🙁 Asiaa käsitellään ihan kuin oltaisiin tehty palvelus asiakkaille?”