Kulutusjuhla

Onko vegaaniruoka kallista?

Katleena ottaa osaa vegaanihaasteeseen. Häneltä on kysytty kysymyksiä mm. vegaaniruokavalion hinnasta: ”Ainakin Hämeenlinnassa tofun kilohinta liikkuu samoissa lukemissa kuin jauhelihan ja naudanpaistin. Tofu on kalliimpaa kuin makkara ja halvempaa kuin pihviliha.

Kasvikset ja hedelmät taas ovat yleensä ottaen halpoja, varsinkin jos ostaa satokalenterin mukaan. Toki jos välttämättä haluaa hankkia joulukuussa tuoreita mansikoita, se näkyy kyllä ruokalaskussa.

Maitotaloustuotteiden korvikkeet ovat ilmeisesti halventuneet vuosien varrella. Ainakin Rainbow’lta saa jo soijamaitoa ja kauramaitoa kohtuulliseen hintaan.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Tampereella ainakin tofu on vielä paljon halvempaa, kun ostaa aasialaisesta ruokakaupasta. 450 gramman pakkaus maksaa 1,50 €, kun perusruokakaupan tofut on jotain 9-10 euroa kilolta.

    • Joo, totta, Helsingissäkin tofu on halvempaa etnisissä kaupoissa. Harmi, että niiden sijainti on esimerkiksi oman elämäni kannalta tällä hetkellä sellainen, että eivät osu arkireittien varrella. Siksi olen tyytyväinen, että perustofua saa taviskaupasta suhteellisen järkevällä hinnalla.

  2. Tofuissa on eroja. Ruokakaupasta saa yleensä kiinteää tofua, jonka voi leikata kuutioiksi, marinoida tms. ja käyttää ruuanlaitossa esim. salaateissa. Etninen tofu on normisti ns. pehmeää tofua, joka menee helposti täysin atomeiksi käsiteltäessä, soveltuu paremmin kastikkeisiin sun muihin, missä konsistenssilla ei ole niin väliä.

    • Hmm, olen kyllä etnisistäkin ostanut nimenomaan kiinteää tofua? Mutta varmaan on kauppakohtaisia eroja, osassa lienee pehmeä tofu yleistä.
      Jos nykyisin käyn sopivassa liikkeessä, niin ostan sitten enemmän tofua kerralla ja laitan pakastimeen. Kun tofu sulaa, siitä voi ”puristaa” nesteet pois ja kokatessa mausteet imeytyvät paremmin.