Kulutusjuhla

Kallista purkkinautintoa

Uusimman Vihreän Langan Ankkamerkin (”pohjakosketus turhuuksien markkinoilla”) saa Knorr Vie -hedelmäkasvisvalmiste. Vaikka kuulun kohderyhmään (25–45-vuotiaat naiset), on tuote ja sen massiivinen mainoskampanja herättänyt minussakin tuhahtelua.

Yksi pieni muovipullo sisältää Knorrin mukaan 200 grammaa hedelmiä ja vihanneksia. Tuotetta myydään kolmen kappaleen kimppapakkauksissa, ja yhden tällaisen satsin hinta on muistini mukaan lähikaupassa noin 2,30 euroa.

Yhtään tällaista en ole maistanut, joten voihan se olla vaikka kuinka hyvää. Mutta taidan silti nauttia omenat, porkkanat ja banaanit ihan sellaisenaan. Käsittääkseni se on myös ravitsemuksellisesti järkevämpää, koska oletettavasti kaikenlaisessa tuoretuotteiden käsittelyssä tuhoutuu hivenaineita ja vastaavaa. Eikä sitten tarvitse heitellä roskiin muovia, vaan pelkkiä kuoria.

Jos jostain syystä haluaisin syödä purkitettuja kasviksia ja hedelmiä, niin lastenruokahyllystä niitä löytyy huomattavasti edullisempaan hintaan.

Vihreän Langan toimittajat ehdottavat kiireisille naisille hörppyä hyvinvointijuomaa nimeltä punaviini, sillä litrahinta on sama kuin Knorrin uutuustuotteella. Varteenotettava vaihtoehto, pakko myöntää.

Knorrin tuotesivuille annan myös moitteet siitä, ettei tuotteesta ole kerrottu ravintosisältöjä. Halutun kohderyhmän tavoittelussa kaloreiden, proteiinin ja hiilihydraattien julkituomisen luulisi olevan tärkeää.

Lisäys 26. lokakuuta:

Sain tänään maistiaisen omena-porkkana-mansikka -valmisteesta. Maku oli mielestäni ihan ok, yllättävän makea kuitenkin, ja rakenne sellaisen tuorepuristetun mehun oloinen. Edelleen olen sitä mieltä, että kyseessä on turha tuote, enkä sitä aio ostaa.

Samalla sain tarkemmat tuotetiedot:

Ainesosat: Porkkanamehutiiviste 30 %, omenasose 30 %, omenamehutiiviste 5 %, mansikka 7,9 %, appelsiinin hedelmäliha, kirsikkatiiviste 1,5 %, omenakuitu, sitruunamehutiiviste.

Ravintosisältö: Energia 280 kJ/65 kcal, proteiinit 0,7 g, hiilihydraatit 14 g (josta sokerit 13 g), rasva 0,6 g, ravintokuitu 1,5 g, natrium 0 g.

6 Comments

 1. Nämä kuuluvat vähän samaan kategoriaan kuin yksittäispakatut pesutabletit ja juuri lanseeratut Meiran kahvipussit, joissa kahvi on valmiina suodatinpusseissa. En tiedä mitä maksavat, mutta enemmän kuin tuotteet erikseen.

  Mutta eihän niiden myyminen ole kiellettyä; jos ostajia löytyy niin tuote on ollut onnistunut.

  ”Nauti kiireisestä päivästä. Tee helpommin hyvää kahvia!”

 2. Työpaikalla on niitä astianpesukoneen pesutabletteja. Siinä ne on mielestäni ihan kätevät, niin ei tarvitse miettiä annostusta yms., etenkin, kun koneen saattaa laittaa pyörimään kuka tahansa. Työpaikan kahvihuoneissa ollaan niin laiskoja, että jo pesuaineen mittailu voisi vaikuttaa melkoisesti koneen käynnistysintoon!

  Kahvipusseista, valmiista juustoraasteesta ja muusta yksittäispakatusta oli keskustelua Menopaussissa: kyllä niitä tarpeita ja tarvitsijoita usein löytyy, joten eihän se myyminen todellakaan kielletttyä ole.

 3. Minäkin olen ihmetellyt tuota Vie-valmistetta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, yksi puolen kilon kasvissuosituksen ideoista on, että sen myötä ruokavalio käy terveellisemmäksi ja kevyemmäksi kuin itsestään (kasviksilla ja hedelmillä korvataan energiatiheämpiä ruoka-aineita jne.). Mutta tuollainen pullohan ikään kuin vesittää koko ajatuksen; sen voi kulauttaa kurkkuunsa pizza- ja ranskisaterian jälkeen ja ajatella tehneensä suurenkin palveluksen omalle hyvinvoinnilleen.

  Vitamiinit siitä toki saa, mutta niin saa pillereistäkin, jos sille linjalle haluaa lähteä.

 4. Pagisija: Totta tuokin: eihän tuollainen juoma millään täytä vatsaa samalla tavalla kuin pari porkkanaa ja omena. Mainoskampanja näyttää kuitenkin olevan niin näkyvä, että epäilen sen purevan tiettyyn joukkoon. Ja sitten nimenomaan voidaan uskotella itselle, että syön terveellisesti, kun nappasin annoksen Vie´tä.

 5. Mulle tungettiin nenän alle tuollainen Vie-pullo pari viikkoa sitten.

  Yksi kulaus riitti. Hirveää litkua. Maku, näkö ja tuntuma.

  Noin ravintotieteen tarkoitusperistä luulen, että tuollainen tiiviste tekee ruoansulatukselle enemmän hallaa kuin hyötyä.

 6. Janne: Kiitos tiedosta, uskon aistinvaraisen arviointisi tuloksiin ja jätän maistamatta!