Kulutusjuhla

Jäätelö maistuu pahviin pakattuna

Pidän Aino-jäätelöistä, mutten niiden muovipakkauksesta. Pakkaus on kovamuovinen ja jätteeksi muuttuessaan hankala tapaus: ei sitä saa edes roskikseen rytättyä, maatumis- ja kierrätyskysymyksistä nyt puhumattakaan. Tuskin kovin moni noita pakkauksia kierrättää kodissaan johonkin toiseen tarkoitukseen.

Tosin valmistaja toki on yrittänyt kääntää asian positiiviseksi.

AINO jäätelöt ovat tarjoiluvalmiita suoraan omasta pakkauksestaan, joka sopii jopa sunnuntaikattaukseen.

Onneksi en harrasta sunnuntaikattauksia, niin ei tarvitse noita rasioita pöytää tökätä.

Koska pakkausta kohtaan kokemani harmistus kohosi riittävän suureksi, lähetin palautteen ja sain vastauksen Nestleltä:

Olen kuullut huhuja, että Aino pakkausta ollaan kehittelemässä ja uudet pakkaukset tulevat markkinoille alkukesästä. Valitettavasti emme kuluttajapalveluun ole vielä saaneet muutoksesta tarkempaa tietoa. Laitan viestisi eteenpäin pakkaussuunnittelijoille.

Veikkaan, että pakkaussuunnittelu on jo nyt varsin pitkälle ja kommenttini sitä tuskin sitä muuttaa.

Mutta silti toivon, että jäätelönvalmistajat joukolla käyttäisivät pahvia. Kyllä siitäkin voi sunnuntaikattaukseen sopivia törppöjä valmistaa.

Kotimaisessa omistuksessa olevan yrityksen, pahviinpakattuja, herkutteluun sopivia jäätelöitä tarjoaa mm. Pappagallo. Valitettavasti heidän tuotteitaan ei vain pääkaupunkiseudultakaan monista kaupoista löydä ja nettisivukin on vielä ”Avaamme pian” -vaiheessa.

5 Comments

  1. Se pahvipakkaus on kyllä paholaisen keksintö. Jos jäätelöä syö vaan osan niin sitä pakkausta ei saa kyllä mitenkään siistiksi takaisin taiteltua. Ihmisiä ammutaan kuuhun mutta jäätelöpaketteja ei saada kehitetty sopiviksi.

  2. Pienen pakastimen omistajana olen mielissäni siitä, että pahvipakkauksia voi leikellä pienemmiksi, jos käyttää vain osan jäätelöstä. Ei ne ehkä siistejä pakkauksia ole ja vaativat kenties kumilenksua tms, mutta eivät sitten vie tilaa niin kuin nuo muoviset.

    Kieltämättä tässä on vielä pakkaussuunnittelijoille puuhaa 🙂

  3. Monenlaisia ovat näköjään mielipiteet tässäkin asiassa. Itse en ole moneen vuoteen ostanut pakasterasioita tai muitakaan kannellisia muoviastioita, kun niitä kerran saa ilmaiseksikin, tai oikeammin kaupan päälle. Margariinirasiat ja raejuustopurkit ovat hyviä, ja isompiin tarpeisiin sopivat loistavasti juuri nuo muoviset jäätelörasiat. Tosin Aino häviää käytännöllisyydessä Carte d’Orille 🙂

    Rasiat kestävät hyvin käyttöä, ja sitä mukaa kun vanhoja heittää pois, uusia tulee tilalle.

  4. teen minakin pakasterasioita noista jaatelobokseista. niiden kallis hinta takaa ettei rasioita kerry liikaa, mutta onhan ne raskaasti pakattu. mutta eiko muoviin sailotty hiili esta sen polttamista kasvihuonekaasuiksi:)

  5. Ymmärrän mainiosti, jos saatte noista pakasterasioita. Itse en niitä tarvitse, vaan ne useampi vuosi sitten hankitut kymmenkunta pakastusrasiaa riittävän sinkkutaloudessani tähän säilytystarpeeseen. Lapsuudenkodissani maitotölkit olivat suosittu marjojen pakastuspakkaus, ja varmaan niitä itsekin käyttäisin, jos tarve vaatisi 🙂