Maa- ja elintarvikealan tutkimuskeskuksen professori Sirpa Kurppa sanoo Turun Sanomien jutun mukaan (via Sanakari), että suomalaisen maatalouden tuotantoketjuun on iskostunut harha, jonka mukaan kotimaisten elintarvikkeiden raaka-aineet olisivat muita ekologisempia ja ympäristöllisesti parempia.

Kurppa sanoi, että esimerkiksi puolalainen ruis tuotetaan paljon pienemmillä tuotantopanoksilla kuin suomalainen ruis. Hänen mukaansa Puolassa ei ole niin paljon lannoitteita ja laajaa torjunta-ainevalikoimaa.

– Tarkoitukseni ei ole mustamaalata, mutta meidän pitäisi olla elintarvikkeidemme ekologisuudesta puhuessamme hirveän varovaisia, koska meillä pitää olla kysyttäessä esittää väitteiden taustaksi myös faktaa, muistutti Kurppa.

Samassa jutussa Raision toimitusjohtaja Matti Rihko ennustaa viljalle ja viljatuotteille muutaman vuoden sisällä melkoista menestystä. Hän myös kehottaa juomaan olutta nyt, kun se on vielä halpaa.

Lisäksi Rihko muistuttaa, että kuluttajille elintarvikkeiden kauppaamisessa ei riitä vain terveellisyys ja turvallisuus, vaan on muistettava myös helppous ja mielihyvä.