Kulutusjuhla

Posti, nopeus ja palvelu

Postin toiminta ei vakuuttanut Deepriver-blogissa:…piti lähettää Turusta Mikkeliin Holgarocksin näytteyä varten eräs juliste, normaalikokoinen 50 x 70 cm asiallisesti pakattuna pahviputkeen…. Nooooh… kului päivä ja kului toinenkin. Postin seurantapalvelussa luki vain sitkeesti että lajittelussa TURUSSA??!!?! Vartavasten olin maksanut julisteen lähettämisestä extraa vaikka olis menny normaalina kirjeenäkin juuri siitä syystä että sen saataisiin noudettua päivää aikaisemmin seurantakoodin avulla kuin jos olisi mennyt tavallisena postijakeluna sekä tietysti kuvittelin tämän kustannuksiltaan suuremman tavan olevan myös varmempi….” Kirjoittaja pisti uuden julisteen menemään Matkahuollon kautta, ja se pääsi nopeasti perille. Postin kautta lähetetty juliste pääsi lopulta perille viikon jälkeen, vaikka se oli ehditty ilmoittaa jo kadonneeksikin. (Mari Koo; kiitos vinkkauksesta, Nick!)

4 Comments

  1. Parhaiten putkilot menevät perille kakkosluokan maksikirjeenä… siis kohtuuhinnalla.

  2. Mä olen kerran maksanut 4 € siitä, että postivirkailija vei kirjeen takanaan olevaan postilokeroon heti eikä pudottanut sitä viereiseen lähtevän postin laatikkoon.

  3. Postin toiminta on kyllä välillä surkeaa. Kesällä tilasimme Jyväskylään töihin Helsingistä pienen paketin. Pakettia kaivattiin ja kun sitä muutaman päivän jälkeen ei ryhtynyt näkymään, soitin lähettäjälle ja sain seurantakoodin. Netistä selvisi, että paketti makaa jo kolmatta päivää Jyväskylän postissa. Noudin paketin koodin avulla ja seuraavalla viikolla tuli viimein postista lappu, että nyt pakettinne olisi postissa. Vaikka se oli jo siis meillä.
    Eikä ole ainut kerta kun posti on kussut, niillähän häviää lähetyksiäkin aika hyvään tahtiin…on kokemusta siitäkin.

  4. Multa vietiin ATK:ta jo toisen kerran postissa. Sanon vietiin, koska eka kerralla pistin lopulta tiukan ukaasin, että pitää löytyä, niin virkailija paikallisesta postista toi selvästi avatun paketin kotiin mulle työajan ulkopuolella. Todella törkeetä… Nyt vietiin kannettava tietokone, eikä korvausta saa, jos ei ole kuittia esittää ja eihän ole, kun se on siellä paketissa mukana. Huuto.netissä monet sanoo, etteivät ota vastuuta paketin häviämisestä postissa, se on niin yleistä. Samoin ATK-liikkeet lähettävät mieluummin matkahuollon kautta, kun ei siellä niin paljon varasteta. Jos kirjoitat lähetykseen sisällön, niin ei kannata elekroniikkaa laittaa, kun varmasti sitten häviää. Tämä lienee jo ihan järjestäytynyttä rikollisuutta, koska koko Itellan organisaatio pelaa yhteen tässä asiassa…