Kulutusjuhla

Kaksiteholasit edullisesti netistä

Pasi Jääskeläinen tilasi kaksiteholasit netistä: ”Hinta: neljännes siitä, mitä liikkeessä olen joutunut maksamaan. Sain kotiin postitse kokeiltavaksi neljät kehykset, joista sitten valitsin yhdet. Näöntarkastuksessa piti tietty käydä. Kun optikko ymmärsi, että olin hakemassa reseptiä nettilaseja varten, hän (she) katsoi minua aika erikoisesti. Tulkintani mukaan ilme heijasteli äkillistä väkivaltaista impulssia, jonka nainen kuitenkin tukahdutti urheasti. Aloin epäillä, etteivät optikot kovin paljon pidä siitä, että nettikaupoista saa laseja neljänneksellä siitä hinnasta, jolla he itse laseja myyvät. Ymmärrettävää kyllä, ei kukaan pidä siitä, että leipäpuuta nakerretaan, mutta tosiasia on, että silmälasit ovat pitkään Suomessa olleet aivan älyttömissä hinnoissa. Tarjouskampanjoita kyllä mainostetaan, mutta ne on suunniteltu siten, että käytännössä lasien kokonaishinnaksi tulee aina vähintään se 400 euroa. Nettitoiminta tosin vaatii ihmiseltä vähän enemmän omaa vaivaa ja kehysvalikoimatkin ovat rajallisemmat, joten uskoisin, että kyllä niitä asiakkaita katukauppiaillekin myös jatkossa riittää.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Ajankohtainen asia minullakin. Olen aiemmin tilannut ko. Favoptic’sta kahdet lasit ja ollut tyytyväinen. Nyt tsekkasin ensin niin kovin paljon edullisiksi mainostetut Specsavers’in ja Eyen’in. Kummassakaan en saanut edes kunnollista palvelua ja ne lopulliset hinnat halutunlaisille laseille nousivat liki 400 euroon. Lopulta tilasin tuolta Favoptic’sta fotokromaattiset moniteholasit heijastuksenestokäsittelyllä kotiin postitettuna hintaan 171 euroa!

  2. miten ostaa kakstehot netissä?

  3. Helposti, jos sulla on optikon tai silmälääkärin ”resepti”. Ensin pyydät kokeiltavaksi niitä sankoja ja kun ne tulevat, niissä on tietty 0-linssit. Niihin merkitään se kaksitehoalue (joku muu siis merkkaa ja sinä katsot mihin sitten katsotkin… kohta merkitään) mukana tulevalla tussilla. Mulla ainakin toimi, hyvät, edulliset – lisäksi näitä sankoja saa ainakin muotoiltua kuumassa vedessä (!) istuvammaksi kallonsa. Suositan, mun lasit maksoivat vain n. 94 euroa kotiin kannettuina… 🙂