Kulutusjuhla

Puhetta köyhyydestä

Tänään on Blog Action Day, jossa tänä vuonna on teemana köyhyys. Kulutusjuhlassa on aiheesta aiemmin kirjoitettu mm. otsikoilla Köyhyyys on suhteellista, Köyhänä modernissa yhteiskunnassamme ja Köyhä tienaa alle tonnin kuussa.

Täällä Helsingin Kalliossa asuessa suomalaisten köyhyyden näkee esimerkiksi leipäjonoissa. Sellainen oli tänäkin aamuna Helsinginkadulla, kun kävelin ohi. Pitäisikö nämä ruuanjakelupisteet siirtää esimerkiksi eduskuntatalon ja Sanomatalon läheisyyteen, kuten Jukka Vuorio ehdottaa, jotta ne näkysivät ja jotain muutostakin tapahtuisi?

Maailmanlaajuinen köyhyys on tietysti iso ongelma. pni mainitsee tänään Kiva.orgin, jonka kautta itsekin olen ryhtynyt lainaamaan rahaa pienyrittäjille jonnekin tuonne kauas. 25 dollarin laina on omasta kukkarosta pieni juttu, mutta se voi poikia paljon hyvää monelle.

Ja sen lahjoituksen voi tehdä myös niin, että antaa sen lahjaksi toiselle: Moision Teppo kertoi taannoin saaneensa Kiva-mikrolainalahjakortin kiitokseksi bloginsa lukijalta.

2 Comments

  1. Itse olen kirjoittanut Kivasta muutamaan kertaan niin omalla blogillani kuin Talsan puolella.

    Meillä on nyt tilanne, jossa meidän lainapääoma ei juuri nouse, vaan lainataan samaa rahaa uudelleen.

  2. No, meidän ammattiosasto lahjoittaa rahaa intialaiselle lastenkodille. Sieltä tulee rapo 2 x vuodessa, mihin rahat on käytetty jne. Hankittu Interpedian kautta. Lapset ovat em. paikassa nuoruuteen asti, koulutetaan ammattiin jne. Sopiva meille!