Kulutusjuhla

Levyale alkaa, mutta tarvitseeko niitä cd-levyjä?

Jo pari kertaa aiemmin vietetty levy-yhtiöiden ja -kauppiaiden yhteinen alennusmyynti alkaa huomenna. Levyalen nettisivuilta voi tarkistaa osan tarjonnasta. Tarjonta vaihtelee kaupasta riippuen, joten kaikkia levyjä ei löydy kaikkialta.

Olen aiemmin ostanut aika mielelläni cd-levyjä alennusmyynneistä. Nykyisin kuitenkin cd-levyjen määrä jo ahdistaa: monen levyn kohdalla jo tuntuu, että ne kuoret ja kannet ovat turhuutta, jotka jäävät vain hyllyyn, koska musiikki on ladattuna tietokoneelle. Tätä nykyä treenailen myös Spotify-musiikkipalvelun käyttöä (kutsun saaneille maksuton).

Joten taidanpa pidättäytyä tänä vuonna poissa levyalen houkutuksista. Mutta vannomatta paras, sillä voihan olla, että ohimennessäni eksyn plaraamaan levyhyllyä ja sieltä löytyy just se oikea levy.

8 Comments

 1. Paitsi että cd-levy (44.1 kHz / 16 bit) on kyllä äänenlaadullisesti paljon parempi kuin mikään pakattu tiedosto. Painettu cd-levy toimii senkin jälkeen, kun kovalevy on hajonnut ja koko musiikkikirjasto haihtunut bittien taivaaseen:)

 2. Menin oikein maksamaan Spotifystä (9 taalaa kuukausi) ja olen kyllä oikein tyytyväinen. Koska firma on ruotsalainen on valikoimissa ihan kivasti suomalaistakin tavaraa. Mitenkään aukoton valikoima ei tosiaan ole, mutta riittävä kuitenkin.

  Ideana spotifyssä on että musiikkia ei missään vaiheessa ladata omalle koneelle vaan se tulee aina streamina. Ohjelma on niin näppärästi tehty että taukoja ei nopealla liittymällä juuri huomaa ja eroa omiin mp3:siin ei ole. Haut toimivat hienosti ja yhtyeet linkittyvät keskenään kivasti. Kannettaviin soittimiin ei tiedostoa saa siirrettyä, se on streamauksen haittapuoli.

  Tälle on ihan selkeä käyttöalueensa eikä se minusta kilpaile CD:n kanssa. Listalle saa klikkailtua hetkessä työpäivän verran taustamusiikkia. Samoin on kiva muistella että oliko se Sliippareiden Sinulle Äiti oikeasti hauska vai ei.

  • Kappaleet nimenomaan ladataan juuri sille omalle kovalevyllesi cacheen, jotta nuo streamipalvelimet rasittuisivat vähemmän. Kuten myös ohjelma lähettää noita cachessa olevia kappaleita muille käyttäjille tasatakseen palvelun ruuhkia.

 3. Spotifysta toivoisin vielä mobiiliversiota, jotta musiikkia voisi kuunnella matkan päällä kännykällä. Palvelun musiikkitarjonta on kyllä paikoin käsittämättömän hyvä. En tiedä ovatko tekijät pelanneet varman päälle, mutta esim. Napsterin kanssa paininutta Metallicaa ei tahdo juurikaan löytyä. Sen sijaan kotimaisesta tarjonnasta löytyy kaikkea aina Horsepowerista Veltto Virtaseen.

 4. Antti, äänenlaaduista en mitään tiedä, ei mulla kuitenkaan niin hyvät stereot ja korvat ole, että mitään eroja huomaisin 🙂 CD-levyjä olen itselleni perustellut nimenomaan tuolla, että on muiikki varmassa tallessa mutta musatiedostoistakinhan voi ottaa ne kuuluisat varmuuskopiot… Ja aika moni cd-levykin on matkan varrella hävinnyt.

  Tino ja Matti, tähän mennessä olen itsekin tyytyväinen Spotifyyn. Ja varmaan olisin siitä jotain valmis maksamaankin, katsotaan nyt, miten se kehittyy. Ihan kaikkea musaa sieltä ei löydä, mutta en nyt täydellisyyttä odotakaan, etenkin, kun ilmaiseksi käytän.

 5. Eikö kannata lainata kirjastosta kaikki hyvät cd:t ja sitten tallentaa ne itselleen. Siellä kirjastossa ne sitten ovat varmuuskopioina, jos oma mp3-soitin tai kovalevy hajoaa 😉

  • Ei ainakaan Tampereen pääkirjasto Metsosta löydy kovinkaan kattavaa musiikkivalikoimaa, ei ainakaan Spotifyn tasoista. Saati sitten jos sattuu asumaan jossain vähänkään syrjemmässä. Riippuu tietysti musiikkimaustakin, mutta jossei tykkää klassisesta tai asu jonkun Helsingin superkirjaston naapurissa, niin vähän laihaa on tuo kirjaston hyödyntäminen…

 6. Täältä myös kehut Spotifylle! Muutaman päivän kokemuksella tosi hyvältä vaikuttaa, sieltä löytyy loputtomasti hyvää musiikkia. Toistaiseksi en ole siitä mitään maksanut, mutta voisin jatkossa harkita jopa jotain maksavanikin.