Kulutusjuhla

Ravintolasalaatti ei täyttänyt odotuksia

Norppa pettyi salaattinsa Leonardossa: ”Tilasin nimittäin salaatin tonnikalalla ja jättiravuilla. Mitä sain: tonnikalahiutalemössöä, päällä kaksi rapua. 13,50. Olin sanaton. Ja nälkäinen. Ja todella pettynyt. Purkkitonnikalaa!? Mistä lähtien se on ollut ravintolaruoka? En tarjoilisi sitä kotonakaan. Älkää nyt käsittäkö väärin. Aivan hyvin tonnikalaa voi lisätä sinne sun tänne, jne. – mutta jos syödään oikeaa ruokaa, ja ravintolassa, oletan että kokki käyttää enemmän veistä kuin purkinavaajaa. Mössökeon alla uiskenteli muutama salaatinlehtinen mutta en siltikään edes yrittämällä saanut ruuasta irti mitään salaatinäköistäkään. Tosin ei se ollut mikään valmistettu ruokakaan. Ainoastaan sekoitettu.
Ms C sääli minua moneen otteeseen, jopa niin paljon että kävi sanomassa tarjoilijalle, että pettymyselämys oli niin onnistunut, että minun osaltani voisi jättää kahvin laskuttamatta. Ja näin tehtiin. Tosin pasmat menivät tarjoilijalta niin sekaisin pelkästä pyynnöstä, että jätti Ms C:kin kahvin laskuttamatta. Hyvä niin.
” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Melkein aina tonnikalasalaateissa se kala on purkista. Siksi en niitä pahemmin tilaile.

  2. No olisinhan minäkin voinut sen tarkistaa mutta en tajunnut kun muu ruokalista antoi ikäänkuin ymmärtää, että kyse oli oikeasta ravintolasta, eikä suoraan sanottuna tullut hiutaleet edes mieleen! Ja Tonnikalahiutale-mössökin olisi voinut vielä hätätilassa mennä, jos se olisi maustettu sekä muita aineita olisi ollut runsaasti. Ällistys tuli siitä, että tuntui kuin lilluneen salaatinlehden päälle olisi vain kipattu kylmää tonnikalamössöä purkista.