Kulutusjuhla

Kasvata yrtit kellossa, joka saa virtansa mullasta

Kaikenlaisiin enemmän tai vähemmän omituisiin tavaroihin on helppo törmätä internetissä. Jotenkin tämä ”The Timeless Garden” -kellon ajatus viehättää: kello saa jotenkin virtansa mullan ja metallin yhteisvaikutuksesta (enemmän näistä tajuavat osannevat selittää paremmin!).

Kellossa voi siis kasvatella vaikka yrttejä, eikä tarvitse hommata paristoja tai verkkovirtaa. Tietysti tätäkään esinettä ei kannattaisi hankkia, ellei oikeasti tarvitsisi kelloa ja yrtinkasvatusruukkua. Oletettavasti sopiva kastelu on tässä tapauksessa tavallistakin tärkeämpää.

Tuotteen ovat suunnitelleet Francesco Castiglione Morelli ja Tommaso Ceschi. Hinnasta en löytänyt mitään tietoa, mutta tuskin tämä ihan halvalla lähtee.
(via EcoGeek)

timeless-garden

1 Comment

  1. Tyylikäs on. Jos haluaa itse kokeilla irtoaako mullasta sähköä, niin ohjeita löytyy http://www.psc.cornell.edu/gssop/courses/Biological_Electricity_Generation/2007/