Kulutusjuhla

”Hintansa väärti” – jos vain sen hinnan tietäisi ennen kassaa

Kulutusjuhlan lukija lähetti kännykkäkuvia ruokakaupasta. Ensimmäisenä on lappu, joka selostaa (muutaman kirjoitusvirheen kera), miten vaakasysteemit eivät toimi.

”Eli saat tuotteeseen lapun, jossa hinta on väärin, ja vain kassa osaa laskea sille todellisen hinnan.”

Lapun teksti siis: ”Hei! kassa koneen lukevat tarjous kilohinnan oikean hedelmille ja vihanneksille. Emme valitettavasti  saa siirtymään oikeita kilohintoja vaakoille. Pahoittelemme jos tämä aiheuttaa sekaannusta teissä. Aina Hintansa Väärti.”Vain kassa tietää oikean hinnan

Lihahyllyllä valikoima ei oikein täytä odotuksia.

”Tyhjät lihahyllyt ovat asiakkaan kannalta mahtavan mukava näky, kun ajaa noin 20 kilometriä  sivunsa olevan matkan kauppaan ja joutuu monivalintatehtävän eteen siitä, minkä pakkauksen noista valitsen. Tosin valitsin toisen kaupan.”

Lihahyllyssä on tyhjää

”Ohukaishyllyt notkuu kyllä noin mojovalla tarjouksella! Oli voimassa monta päivää.”

Hyllyn reunassa on siis ohukaispaketille hinta 1,25 e/kpl, ja isokokoinen tarjouskyltti mainostaa 2 kpl/ 4 e.
Ohukaishylly

5 Comments

  1. Tuosta viimeisestä muistuu mieleen, kun joskus kauan sitten markka-aikaan Mikkelissä yhden baarin kassan vierellä oli suklaapatukkatarjous, muistaakseni olivat Marseja, Raidereita (siihen aikaan) ja Snickersejä. Yhden hinta oli 4,95 mk, kaksi sai vitosella ja kolme kympillä. Kauppiaalta kysäisin omituisesta hinnoittelusta ja hän sanoi, että aika moni ottaa niitä kolme.

  2. Tuo 1.25e per lättypaketti on nykyään jo aika halpa. Ennen näitä viimeisen noin vuoden korotuksia normaalihinta oli aina 0.99, nyt harvoin näkee alle 1.69, useimmiten 1.79 tai 1.99 pienemmissä kaupoissa. Aika kiva 100% hinnannousu. Citymarket tosin välillä myy 2kpl kahdella eurolla, mutta S-ketjun liikkeet eivät ikinä, tai en ainakaan ole huomannut.

  3. Onkohan tuo tyhjä lihahylly täynnä ollessaan sellainen kuin meidän lähikaupassa – kahdeksassa erilaisessa pakkauksessa jokaisessa 400g jauhelihaa? Aivan liikaa kahden hengen taloudelle, ja se yksi ainoa 250g:n vaihtoehto on tietenkin aina loppu.

  4. Tää oli ihan ihan mahtava! Hienoa kun on kauppaliikkeita, joissa kauppias hoitaa homman tosi hyvin….:D

  5. Mikä ihmisiä vaivaa kun suomen kielen alkeetkin ovat aivan hukassa? Eihän tuossa ensimmäisen kuvan lapussa ole päätä eikä häntää.