Matleena on keskustellut taiteen hinnoittelusta: ”Keskustelin aina ihanan** kuvanveistäjäkollegani kanssa, joka totesi taiteen hinnoittelun olevan kovin psykologista peliä. Ihmiset ovat valmiita maksaamaan sen, minkä teos heidän mielestään ansaitsee. Tämä määrittyy seuraavanlaisesti: abstrakti taide mielletään arvokkaammaksi kuin figuratiivinen taide, varmaankin siksi, että se tuntuu mystisemmältä, eikä sen teknisen toteutuksen laadun mittaamiseen ole niin jäykkiä sääntöjä kuin esittavässä taiteessa. Maalaukset myyvät paremmin kuin veistokset, koska veistoskulttuuri on kuihtunut kodeistamme tilanpuutteen ja modernin muotoilun myötä. Maalauksista saa myös piirustuksia paremman hinnan vaikka niiden toteuttamiseen olisi kulunut sama määrä aikaa ja vaivaa.

Veistoksista maksetaan enemmän, jos ne ovat jalosta materiaalista, kuten pronssista tai marmorista, metalliveistokset mielletään askarteluksi . Liikkuvat veistokset ovat vielä alempiarvoisia, koska ne ovat hauskoja, ja huumori on niin universaalia, että se tuntuu halvalta. Lisäksi veistosten käsittely-, säilytys- ja kuljetuskulut ovat korkeat verratuna litteään seinätaiteeseen.” (Mari Koo)