Kulutusjuhla

19 euroa on liian vähän Sedulassa?

Sedu Koskisen omistamien ravintoloketjun eli SK-ravintoloiden toimitusjohtaja Antti Raunio sanoo, että 19 euroa ravintolailtaan on liian vähän (via):

”Meidän asiakkaat käyttävät nyt keskimäärin 19 euroa yhden illan aikana. Se sisältää jo sisäänpääsymaksun, eli asiakkaat ostavat keskimäärin kaksi drinkkiä illan aikana, SK-ravintoloiden toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo.

Asiakkaiden käyttämä rahasumma on 60 yökerhoa omistavan SK-ravintoloiden mielestä liian vähän. Pyrkimys olisi nostaa luku edes kolmeen ravintola-annokseen.”

Jotta ihmiset tulisivat aikaisemmin baariin, niin nyt Helsingin Seduloihin voi ostaa rannekkeen, jolla voi illan mittaan liikkua ravintolasta toimeen ilman erillistä pääsymaksua.

Henkilökohtaisesti en Seduloissa kovin usein käy, joskus erittäin harvoin saatan vahingossa eksyä.  Mutta tämän jälkeen taas kiinnostaa vielä vähemmän: mielestäni 19 euroa yhdestä baari-illasta on riittävästi.

Kun kerran saan valita, ostanko yhden sisäänpääsyn ja pari juomaa Sedulassa vai neljä juomaa jossain, jossa ei ole sisäänpääsyä (minähän notkun tavallisesti Kalliossa), niin omalla kohdallani valinta on helppo. Ja tokihan sitä usein rahaa hurahtaa enemmän, jos on kivaa ja mukavaa ja tahtoo syödä jotain tai tarjoaa kaverillekin.

Eiköhän sitä jokainen ravintola toivo, että asiakkaiden keskiostossumma kasvaisi. Mutta vetoaminen siihen, että 19 euroa/lta olisi kuluttajalta jotenkin liian vähän, tuntuu hölmöltä.

5 Comments

 1. Hassua, joskus kun opiskelijarientojen tiimoilta olen seduloissa käynyt niin aina on ollut jotain euron tuoppi -tarjouksia… Ei silloinkaan kyllä yhdeksäätoista annosta mennyt mutta varmasti keskiostos oli enemmän kuin kaksi ravintola-annosta. Toisinsanoen varmasti hinnallakin on merkitystä tuohon asiaan. Eihän monikaan kotona kovin pitkään aloittelisi jos ravintolassa juominen olisi edes jokseenkin samanhintaista. Mutta jos ero on sellainen nelinkertainen kotikaljoittelun eduksi niin pistäähän se miettimään.

 2. Sedeloista en tiedä, mutta monissa muissa keskustan ravintoloissa juomien hinnat ovat aivan liian korkeat. Tavastialla maksaa tuoppi keskiolutta 6,25 euroa. Muovituopissa. Hävytöntä. Niinpä olenkin ryhtynyt saapumaan Tavastialle juuri ennen keikan alkua ja lähtemään heti keikan jälkeen. Tunnin verran jaksaa juomattakin.

  Tavastialla siis ostokseni ovat nolla euroa.

  Ehkäpä Seduloissa käyvillä on jotain samaa mielessä.

 3. Mutta eihän tuolla rahalla saa edes kahta ravintola-annosta siedettävänlaatuista singlemalttia 😉

 4. Tak.Kal, opiskelijabileet ovat varmasti oma juttunsa. Ja hyvä, että niissä on sentään juomakin järjellisissä hinnoissa. Minä viihdyn toki kotonakin aloittelemassa, mutta kynnys lähteä liikenteeseen ja ulos olisi tietysti alhaisempi, jos se baarihinta on edullisempi. Ja valmis olen maksamaan kivasta paikasta, hyvästä palvelusta jne.

  Mane, niinpä: en tiedä, miten hyvin noissa kalliimman juoman baareissa on sitten laskettu se, että kannattaa pyytää tavallisesta tuopista vaikka kuusi euroa, vaikka se vähentääkin tietysti oluen kulutusta. Vissiin aika moni sitten kuitenkin juo hinnasta piittaamatta, kiristelee vain hampaitaan kalliin tuopin vuoksi.

  Onhan ravintoloilla tietysti omat kulunsa, mut joku roti nyt siihenkin, miten paljon pyydetään.

  Jyri, ei me tavalliset keskioluen kittaajat tuollaisista mitään ymmärretä 🙂

 5. Minä tykkään kitata ravintoloissa lähinnä drinkkejä, ja ne ovat useissa paikoissa (mm. siinä ainoassa sedulassa, jossa olen Helsingissä käynyt) hintaansa nähden aivan laaduttomia. Hyvistä raaka-aineista ja taitavasta työskentelystä voisikin maksaa jotain, mutta tällä hetkellä tilanne on yleensä se, että kotona tehden saa halvemmalla parempaa.

  Taitaa olla niin, että täkäläisissä baareissa kenenkään ei oleteta juovan drinkkejä maun vuoksi…