Kulutusjuhla

Mansikka, hinta ja jäätelörasiat

Ostin eilen lauantaina Hakaniemen torilta litran mansikoita neljän euron hintaan. Muovirasiassa suunnilleen sama määrä olisi maksanut 4,50 e. Mutta minullahan oli, kokemuksesta opitusti, mukana oma rasia, johon mansikat pystyi kippaamaan. mansikkaa

Eli ei tarvinnut ostaa uutta muovirasiaa tai kanniskella litsaantuvia marjoja muovipussissa. Lisäksi marjojen hinta on siis halvempi omaan rasiaan kuin siihen myyjän muovirasiaan.

Samalla tuli käyttöä muoviselle jäätelöpakkaukselle, joiden epäekologista hankaluutta olen pari vuotta sitten tuskaillut.

Muistaako joku muuten sen, milloin jäätelöä ryhdyttiin laittamaan Suomessa noihin muovirasioihin? Pohdin tätä ystäväni kanssa, mutta emme muistaneet.

Kesän kiva uutuus näin sinkkutalouden ja pelkän pakastelokeron omistajan kannalta ovatkin olleet Valiojäätelön puolen litran pahvipakkauset (esim. suklaamokka): tuo on sopiva koko itselle ja parille vieraalle. Eikä jää sitten muovista rasiaa, joille en keksi kovin paljon käyttöä.

6 Comments

  1. Nuo muovirasiat on sillon kivempia kun ei syö koko pakettia kerralla. Pahvipakkaus pitäs laittaa kuitenki vähintään muovipussiin, että kasassa pysyy. Mutta kieltämättä sitten myöhemmin rasioille on hankala keksiä käyttöä.

  2. Jäätelörasiathan ovat maailman parhaita pakastusrasioita, ja niitä ainakin meillä aina tarvitaan. Lisäksi niitä voi käyttää eväsrasioina yms. ruuan kuljetukseen – kuten juuri vaikkapa mansikoiden 🙂

  3. Laura, joo, toki noinkin, mut siksipä tuo puolilitrainen pahvipakkaus onkin aika hyvä, koska sehän menee helposti kerralla 🙂

    Taviokuurna, jos vain olisi pakastin, johon pakastaa enemmänkin jotain 🙂 Näin yksinäistaloudessa riittää muutama rasia, eli useammasta ei ole enää suurempaa iloa. Eväsrasioitakin on tarpeeksi…

  4. Kyllä meillä ihan hyvin litran jäätelöpakkaus menee kahdestaankin kerralla. Pitää vaan syödä heti kaupasta tultua, koska pakastinta ei ole eikä uudessa minijääkaapissakaan yleensä ole virta päällä. Useimmiten tulee ostettua litran pakkaus vaniljajäätelöä ja sekoitettua siihen sekaan hilloa, kaakaojauhetta tms.

  5. Jaoin juuri ison kasan 2 l:n ja 1.5 l:n muovisia rasioita kaverille ja hänen ystävälleen. Tarvitsivat kuulemma pienten tilpehöörien (ruuvit sun muut härpäkkeet, korutarpeet jne) säilytykseen. Värit olivat kuulema oikein kivoja ja päällisen mainoksen aikoivat peittää jollakin omalla viritelmällä. Tulee heidän mielestään ihan komeen näköiset säilytyslaatikot…

  6. Muovirasia on myös hankala, jos yrittää leikata jäätelepaloja veitsellä niin, että kaikki saavat varmasti yhtä paljon. 90-luvulla tulivat ainakin La Gala -jäätelöt muovirasioissa. Ehkä niitä oli aiemminkin.

    Ja nyt tuli ikävä La Galaa, voi surku.