Kulutusjuhla

Suomen kirpparihinnat ovat selvästi Tanskaa ja Ruotsia korkeammat

Arkipäivän aktivisti vertaili Tanskasta ja Ruotsista ostamiensa kirppisastioiden hintoja suomalaisiin: ”Tällä kertaa halusin kuitenkin ihan puhtaasta uteliaisuudesta vertailla, mitä 1,5-5 eurolla ostamani astiat maksavat Suomessa nettikaupoissa.

Olin lentää selälleni kun näin, että n. 1,5 eurolla (10 Tanskan kruunulla) ostamaani Pastoraali-lautasta myydään 108 eurolla! Ja muihinkin ostoksiin tuli reilusti lisää hintaa kun vertailin hintoja sekä netissä että ihan paikan päällä kirpparilla. Tuntuu siltä, että kun kipon pohjassa lukee Arabia, hinta nousee heti pilviin. Ruotsissa oli sikäli siis aidommantuntuninen kierrätysmeininki. Tavaroista haluttiin päästä eroon ja tienata hieman siinä sivuassa, mutta ei tehdä omaisuutta vanhoilla roinilla.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Tämähän näkyy myös netissä eli Traderassa ja eBayssa – sieltäkin saa halvemmalla kuin kotomaisista nettihuutiksista, esim….

  2. Itse kirppisharrastajana olen useasti ihmetellyt myös noita ihan poskettomia pyyntöjä. Toisaalta pyytäähän aina saa – eri asia sitten saako tavaraa noilla hinnoilla kaupaksi?

    Osalla myyjistä ei selvästi ole mitään käsitystä tavaran ”arvosta” ja siksi hintapyyntö on ihan mitä sattuu (ja siksi sitten tavara ei myöskään liiku). Osa myyjistä on selvästi tullut kirppikselle rikastumaan, osalla on mennyt sekaisin antiikki ja nostalgia jne. Toisaalta erityisesti nettihuutokaupoissa näkyy myös tapauksia, joissa hinnat ovat nousseet huutokisassa ihan poskettomiksi (=kaupasta saisi uutta halvemmalla!)

    Pääsääntöisesti ostajat ovat kuitenkin kirppiksillä varsin hintatietoisia ja luulen, että ylihinnoittelemalla tavara jää kyllä myyjälle käsiin. Pyyntihintahan ei ole se hinta, millä tavara kirppikseltä irtoaa 😀