Kulutusjuhla

Miksi sianlihan edistämistä tuetaan, mutta ei ilmastoystävällistä ruokaa?

Leo Stranius kritisoi eläintuotannon tukemista: ”Herääkin kysymys, millä perusteella esimerkiksi Suomen hallitus, etunenässä maa- ja metsätalousministeriö tukee eläintuotannon jatkumista. Suomessa laitetaan esimerkiksi yli 250 000 euroa pelkästään sianlihan edistämistä koskevaan tiedotuskampanjaan, mutta yhtään hanketta, joka edistäisi ilmastoystävällisen ruuan käyttöä, ei ole näkynyt. Kaikkein uskomattominta on se, että maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila haluaa lisätä maidon kulutusta pakkojuottamalla sitä koululaisille ratakaistakseen EU:n ylituotannon ongelmia.

Maitotuotteille on olemassa ilmastoystävällisiä, huippuhyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Nämä on kyllä niitä niiiiin menneen maailman asioita. Odottelen kovasti milloin Suomessa ja EU:ssa ylipäätään siirrytään tähän päivään ja lupausten lunastamiseen päästöjen hillitsemiseksi.
    Toinen kummallisia menneen maailman asioita on elvytyksen tekeminen rakentamisen kautta, joka on läpeensä harmaan talouden kyllästämä. En vain voi ymmärtää sitä, että syydetään rahaa juuri sille alalle, jolla veronkierto on normaali käytäntö. Muutenkin olisi ehkä aika pohtia sitä tarvitaanko niin paljon koko ajan uuden rakentamista, se kun on aika raskasta myös ympäristölle ja äärettömän suhdanneherkkää.

  2. Porsaanlihahan on mitä ilmastoystävällisintä ruokaa. Jos uskomme sitä Leon siteeraamaa FAO:n raporttia, porsaanlihasta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt ovat kymmenysosa – tai alle – naudanlihan päästöistä.

  3. Kasvisruoka on porsasta ekologisempaa. Ehkä vähän riistaa jos on aivan pakko. Ja siis lihaa syödään nykyisin (yleensä) joka päivä, mikä on jo kohtuutonta.
    Ja tuosta tukien maksamisesta: Miksi minun pitää maksaa siitä että te syötte toisia eläimiä? Tukien summa lihojen hintoihin niin maksajana on se joka syö!