Kulutusjuhla

Oksensi bussiin – kuski lukitsi ovet ja käski käyttää omaa takkia siivoukseen

Seurue lähti Haagasta bussilla keskustaan viikonloppuiltana. Valitettavasti yksi seurueen jäsenistä tunsi suurta matkapahoinvointia ja oksensi ennen Elielinaukiota linja-auton etuosaan. Bussikuskin käytös tilanteessa tuntuu käsittämättömältä: ”Ystävämme pyysi heti anteeksi, sanoi että kauhean noloa ja mitä voin tehdä. Bussikuski sanoi käsi suun ja nenän edessä että siivoa, eihän hän voi ottaa matkustajia tähän bussiin. Ystävämme sanoi että joo, siivoaisin, mutta millä. Kuski: “No onhan sulla toi rotsi.”

Kuski ei suostunut avaamaan ovia, mikä oli käytännössä ehkä ihan hyvä juttu, sillä loppuporukallamme oli tapahtuneesta vähän turhan kiihtyneitä mielipiteitä, mutta noin periaatteessa hän piti ystäväämme vangittuna bussissa noin varttitunnin. Tässä vaiheessa ystävä soitti hätäkeskukseen, pyysi yhdistämään poliisille ja kysyi, että mitähän tässä tilanteessa pitäisi tehdä. Poliisi sanoi että pitää sopia kuskin kanssa. Kuskikin soitteli johonkin infolinjalle, mutta ei vissiin saanut vastausta. Siinä sitten ihmeteltiin. Lopulta kuski antoi yhden nenäliinan, että siivoa tuolla. Ystävämme alkoi siivota melko huomattavan suurta oksennusta lattialta nenäliinalla. Tässä vaiheessa ovet oli pakko avata, koska mihinkäs muuallekaan sitä kamaa siitä työntäisi kuin ulos. Kun nenäliina oli loppuunkulutettu, tämä täysin asiallisesti käyttäytynyt pahoinvoiva kahden lapsen äiti siivosi loput oksennukset paljaalla kädellä bussin lattialta.” (Mari Koo, kiitos Sallalle vinkistä)

3 Comments

  1. Siis sanoi että onhan sulla tuo rotsi?! Aivan pöyristyttävää käytöstä kuljettajalta.

  2. Törkeää! Olisi vaikka veloittanut siivousrahaa. Jotkut taksikuskit tekevät niin.

    Meillä päin vanhoissa busseissa oli paperitelineitä penkkien yläpuolella. Jotain pieniä pussejakin taisin nähdä. Uusissa niitä ei taida olla. Ehkä pitäisi.

  3. Oliko tuon ”kahden lapsen äiti” -kohdan tarkoitus tuoda sympatiapisteitä?