VR:n lipunoston hankaluus netissä ovat yksi pitkään puhuttaneista aiheista. Vierityspalkin Perttu ihmettelee,VR miksei nettisivuston uudistuksen yhteydessä ole parannettu käyttäjäkokemusta: ”Hämmentävintä palvelussa on, että sivusto muistuttaa ulkoasultaan enemmän Netanttilan etusivua kuin nopeata palvelukanavaa jonka suunnittelussa käyttäjien todelliset käyttötilanteet olisi huomioitu. Kuinka moni menee leppoisasti VR.fi –sivustolle suunnittelemaan kesälomareissuaan ja haluaa nähdä flash-animaatioita ja yllättäviä tarjouksia?

Ehkä joku täti meneekin, mutta kyllä web-analytiikan ohjaamalle palvelusuunnittelulle olisi VR.fi:ssä varmasti tarvetta.

Myös lippujen verkkokauppa tuntuu jääneen 90-luvulle ja kaipaisi radikaalia käyttöliittymän ja toiminnallisuuden uudelleensuunnittelua. Vai kuinka nykyaikaista on tarkistaa valittujen paikkojen saatavuus vasta maksuvaiheessa? VR:n verkkokaupassa voi tehdä kaikenlaisia valintoja, mutta valittujen paikkojen ja toivomuksien toteutuminen kerrotaan vasta maksuvaiheessa.” (Mari Koo)