Kulutusjuhla

Eko-Matti: Kolme palvelua/tavaraani

Kulutusjuhlassa juttusarjassa Kolme palvalu/tavaraani kirjoittajat kertovat kolmesta tavarasta tai palvelusta, jotka he kokevat itselleen tärkeiksi.

1. Suomalainen autiotupajärjestelmä

Suomessa on aivan uskomattomat mahdollisuudet liikkua luonnossa. Luonnossa olevista palveluista ehkä kaikkein hämmentävin on autiotupa: mökki jonne kuka tahansa voi mennä yöksi tai kahdeksi. Autiotuvista löytyy kaikki tarvittava: kamiina, makuulaverit (ja joskus patjatkin), ruuanlaittovälineitä, joskus kaasuliesi ja jopa saunakin. Autiotuvista maksan mieluusti veroissani.

2. Ortliebin fillarilaukut

Laukuissa kulkee minulla ihan kaikki: työpaperit, kalenteri, ruokaostokset, tyhjät pullot kauppaan, 10 litran sieniämpärit, pidemmillä reissuilla vaatteet ja muut tykötarpeet. Omistan noita 2 kpl ja ainakin toinen on aina käytössä. Laukut ovat kestävät, vedenpitävät, järjettömän näppärät laittaa tarakkaan kiinni ja irrottaa siitä ja kevyet. Sain laukut vielä mukavasti kaupan päälle sopuhintaan (100 e / pari) fillaria ostaessa.

3. Baari Vakiopaine

Vaikka en ole Jyväskylässä asunut kahteen vuoteen, on Vakkari minun baarini. Ehdottomasti Suomen paras seurusteluravintola. Sinne pitää aina mennä kun Keski-Suomessa piipahtaa. Vakkarista saa juoman lisäksi hyvää palvelua, siellä näkee loistoteatteria, pienimuotoisia keikkoja ja taidenäyttelyjä. Kotona minua Vakkarista muistuttaa sieltä saatu muki, jossa on baarin logoukko.

– – –

Jos Kulutusjuhlan lukijatkin innostuisivat listaamaan kolme suosikkiaan: kirjoita blogiisi ja lähetä linkki tänne, tai jos et omaa blogia pidä, niin voit kertoa mielipiteesi kommenteissa tai kirjoittamalla tekstin ja lähettämällä sen sähköpostitse (mari.koistinen(ät)gmail.com). Nyt saa siis kehua!

Tähän mennessä omista tuotteistaan ja palveluistaan ovat kertoneet mm.  Stazzy, Näkymätön tyttö ja Saara. Kulutusjuhlaan oman listauksensa on aiemmin tehnyt Oopa.

3 Comments

 1. Vakkarille iso JOO!
  Koitan tehdä listausta joskus. On vaan niin paljon tärkeitä palveluja ja tavaroita – vaikea päättää…

 2. 1. Lämmin suihku ja yleinen sanitaatio
  – kylmässä suihkussa on ikävä käydä. Jos paska ei valu kotoa laitokselle, syntyy siitä ikävää vaivaa.
  2. Polkupyörä
  – paras tapa liikkua paikasta toiseen
  3. Jääkaappi
  – joko kotona tai kaupassa. Säilyttää ruuan kauemmin kuin se säilyisi pöydällä.

 3. Kaveri kertoi, että autiotuvat ovat Norjassa tosi hienoja! Mm. viinilaseineen. Omaa kokemusta ei ole, pitänee joskus poiketa!