Kulutusjuhla

Alkoholia ei saa ostaa ennen yhdeksää

Tänään eräs ystävistä kommentoi Faceookissa, miten aamiaisella ei saa ravintolassa kuohuviiniä ennen yhdeksää. Samaa lainsäädäntöä oli kohdannut myös Norppa: ”Seisoin aamulla puoli yhdeksältä Alepan kassalla 14 olutpullon kanssa. Kassaneiti totesi: Olutta ei myydä ennen kello yhdeksää. ” Oho. ” Mistä tuonkin olisi voinut muistaa/tietää? Kiitettävän harvoin on siis tullut käytyä aamuisin olutostoksilla, koska kyseinen rajoitus ei ollut pälkähtänyt mieleen.” (Mari Koo)

5 Comments

  1. Ainakin niissä kaupoissa, joissa itse käyn (kattaa kaikki ketjut) on selvät laput ovilla ja kassoilla, joissa tästä tiedotetaan. Lakihan on muutaman vuoden jo ollut voimassa, ja ihmettelen kovasti että tämmöisestä joku vielä viitsii kohkata. Lait koskevat kaikkia. Tuommoinen oikein blogaaminen aiheesta vaikuttaa säälipisteiden kalastelulta, ja olen yllättynyt, että Kulutusjuhlan kaltainen asiapläjäys viitsii moisesta informoida…

  2. Mustakin tuo lainsäädäntö on kyllä vähän hölmö, kun monet esim. käy kaupassa ennen töihin menoa. Ja itselle ainakaan ei varmaan tulis mielenkään, kun en ole koskaan yrittänyt niin aikasin alkoholia ostaa. Minusta on ihan asiallista keskustella jo voimassa olevien lakien järkevyydestä.

  3. Piritalle terveisiä, että jos sääliä kaipaan bloggaamalla, niin sitä saa helpommallakin kuin omasta ostoskömmähdyksestään kertomalla. Hienoa, että käymissäsi marketeissa on hyvin aiheesta informoitu! Eikä minulla ole mitään kieltoa vastaan, jos on todettu että se auttaa. Ongelmakäyttäjähän saa alkoholinsa minä päivänä tahansa ja mihin kellon aikaan tahansa. Kun en ole aamuisin liiemmin olutta ostellut, niin ei ollut kyseinen laki aktiivisestimuistissa.
    Se mistä edelleen kyllä voisin keskustella kuluttaja on esim. miksei hotellin ravintola ei saisi tarjoilla alkoholia ennen aamuyhdeksää?

  4. Yleensä en ole kieltojen kannalla, mutta tässä on takana niin vakava asia että ilman muuta kannatan. Kaupoissahan myynti myös loppuu iltalla klo 9 vaikka puoti olisi auki koko yön.

    Säälittäviä sellaiset kädet vapisten ovenkahvassa roikkuneet aamukaljan norkoajat olivatkin.

  5. …”kädet vapisten ovenkahvassa roikkujat”… saavat Tsadissa paljon pikaisemman ja halvemman avun naapurikansamme yhteisyrityksestä eli Kampin Valinnasta. Turha täällä on riekkua ”ongelmakäyttäjistä”. Itse kyllä mieluusti joskus voisin hakea sen vuosineljänneksen 5 siideriä klo 7 – 9 välisenä aikana, jos olisin esim. vapaapäivällä ja olisi muutakin tekemistä. Tämä ei ole siis kehoitus laittomiin toimintoihin vaan toteamus, että ongelmakäyttäjä hankkii alkoviihdykkeensä mihin kellonaikaan tahansa ja edukkaammin kuin normikaupoista tavalla millä hyvänsä! Turha ininä pois, kiitos.