Kulutusjuhla

Ilmastonmuutoksen maksu, maksajat ja maksujen jako

Vaiheinen kommentoi ilmastonmuutoskustannuksia: ”VTT on YLE Uutisten mukaan laskenut, että Kööpenhaminan ilmastosopimuksesta voisi tulla jokaista suomalaista kohden 100 – 200 euron vuotuinen lasku. Lasku syntyy mm. energian hinnan noususta ja kehitysmaiden ilmastotyön tukemisesta. Laskun koko riippuu siitä millaisiin päästäjen vähennystavoitteisiin EU-tasolla sitoudutaan.

Hyvä, että arvio kustannuksista on tehty. Mitä itse laskuun tulee, niin noin sen pitääkin mennä eli rikkaiden teollisuusmaat ja niiden asukkaat vastaavat merkittävästä osasta kuluja, sillä itse ongelmakin on teollisuusmaista lähtöisin.

Kokonaan toinen asia on se, miten tuo vuotuinen kustannus sitten veronmaksajien kesken jaetaan.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Aah, onneksi autoon menee jo helposti tuon verran rahaa ja aika paljon enemmänkin erinäisinä veroina ja maksuina, joten minähän olen osuuteni sitten jo tehnyt.

  2. Autoja koskeva verotus onkin hyvä esimerkki maksujen keräämisestä. Mutta välillä voisi kiinnittää ympäristöverotuksessa myös muuallekin huomiota kuten lihan- ja maidontuotantoon, asumiseen ja energiaan.