Kulutusjuhla

Missä printata, jos printteriä ei ole?

Helsingin Kalliossa asuva ystäväni kyseli Facebook-statuksessaan, missä kannattaisi tulostaa, jos on tarvetta saada tietokoneelta ulos paperitallenteita.

Vinkkinä annettiin mm. Diivarikopi Porthaniankadulla ja kirjastot. Moni ystäväpiirin edustaja ilmoitti myös, että omistaa tulostimen ja voi tarjota sitä käyttöön.

Printterit siis ovat selvästi myös koneita, joita voitaisiin kaveriporukoissa hyödyntää yhteisesti paremminkin. Moni meistä ei tarvitse laitetta usein, eikä halua sitä ostaa, saati sijoittaa musteisiin ja muihin tarvikkeisiin. Useat tulostavat työpaikoillaan, toiset oppilaitoksissa, mutta kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta käytettävissä.

Aiheesta olen kirjoittanut aiemmin syksyllä otsikolla Onko oma tulostin järkevä ja tarpeellinen? Lisävinkit tulostamisen ratkaisuihin silti kiinnostavat edelleen.

4 Comments

 1. Hyvä aihe ja hyviä vinkkejä. Meillä eletään printteritöntä elämää, mutta harmillisen usein kyllä printteriä pakon edessä tarvitsisi esim. erilaisten lomakkeiden ym. printtaukseen, kaikkea kun ei vielä voi 100% sähköisesti tehdä. Erilaisille printtauspalveluille voisi siis olla kysyntää.

 2. En ole hankkinut itselleni printteriä enkä skanneria. Vähäisellä käytöllä riittää, että pääsen käyttämään näitä yliopistolla.

  Joskus olen myös käynyt skannaamassa papereita jonkun kaverin luona. Tavallaan muidenkin laitteiden lainaamista voisi organisoida jotenkin. En ole itse koskaan muistanut kenellekään sanoa, mutta toki minulle olisi ihan ok, jos joku televisioton ystävä haluaisi tulla jonkin ohjelman katsomaan luokseni.

 3. Kopiopalvelut ja internetkahvilat kai usein tarjoavat mahdollisuuden tulostamiseen ja skannaamiseen. Eri asia sitten, mistä moisia löytää. Ja, hmm… työvoimatoimistossa taitaa olla koneita työhakemusten kirjoittamiseen.

  Pienillä paikkakunnilla tilanne saattaa olla hankalampi. Voisikin olla oiva asia sijoittaa (vaikka vanhempikin) tietokone, perusprintteri ja skanneri, tai joku monitoimilaite, esim. asiamiespostin yhteyteen tai sitten vaikka kunnanvirastoon.

  Asian sivusta, Tietokone-lehden blogissa on hyvää keskustelua tulostimista: http://blogit.tietokone.fi/mac/478/tulostin-vai-ei/
  Siellä myös joku totesi jotain ”talonyhtiön yhteisestä laserkirjoittimesta”. Sekin voisi olla yksi idea, nykytekniikalla ei luulisi olevan ylivoimaisen vaikeaa ohjelmoida moiselle käyttäjätunnukset, joiden kautta voisi seurata kulutusta, kuten työpaikoilla.

 4. Floodaan vielä. Helsingin palvelukartasta, http://www.hel.fi/palvelukartta/ , voi myös ruksata kohdan ”nettipisteet ja tietotekniikkapalvelut” -> ”tarjolla oheislaitteita” -> ”skanneri, tulostin”.