Kulutusjuhla

”Köyhän ei pidä periä, koska hänellä ei ole varaa veroihin”

Exmellä on kommentti perintöverotukseen: ”Olen tässä noin muuten pohtinut, että voivatkohan köyhät ihmiset kieltäytyä perinnöstä, jotteivät joudu perintöverojen kanssa kivaan suhteeseen ulosottomiehen kanssa. Jotenkin reilu tämä systeemi: rikkaat voivat periä toisiltaan taloja ja omaisuuksia, sillä heillä on varaa maksaa niistä verot, mutta köyhän ei pidä periä keneltäkään mitään, sillä hänellä ei ole veroihin varaa. Meillä on vakaa kastijärjestelmä, sitä ei vain sanota sellaiseksi (koska meillähän on demokratia ja hyvinvointivaltio).” (Mari Koo)

4 Comments

  1. http://www.vero.fi auttaa hahmottamaan tämänkin jutun selkeämmin.

  2. voihan omaisuuden testamentata valtiolle/säätiölle/punaiselle ristille.

  3. Perinnöille tietty kattosumma eli periä voisi vain xx xxx euroa. Sen jälkeen loput voisi korvamerkitä johonkin tarkoitukseen esim. kirjastotoimintaan, kulttuuriin tms. Näin eivät porvaripenikat enää saisi ilmaista rahaa vaan raukat joutuisivat samaan asemaan työläisten kanssa *wirn*.

  4. Polga on tietysti täysin oikeassa.