Kuluttajaliitto ja Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto kampanjoivat ”Kanat kartanolle” -tempauksella tuotantoeläinten parempien olojen puolesta. Tempaus vaatii mm. eettisempää broilerituotantoa ja kuluttajia ottamaan oma vastuunsa eettisyydestä ostopäätöksillään. Samalla halutaan tuoda esiin totuus kanaloista: ”[- – -] munat haudotaan koneellisesti ja untuvikoista vain munijakanat jätetään eloon, kukkopojat lopetetaan välittömästi. Sen jälkeen kanan elämä jatkuu joko hiukan toista vuotta munijakoneena tai noin kuukauden mittaisen kasvupyrähdyksen ajan lihabroilerina”, kertoo SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö kokemuksistaan.
Kanoja pidetään Suomessa lukumääräisesti enemmän kuin mitään muita tuotantoeläimiä. Vuositasolla munijakanoja ja broilereita teurastetaan yli 55 miljoonaa yksilöä suunnan ollessa jatkuvasti kasvava. Sekä lihan- että munantuotantoon liittyy vakavia eläinten hyvinvointiongelmia.” (Mari Koo)