Kulutusjuhla

Toimiva ”tulisuudelma” avaa viemärin ilman kemikaaleja

Keittiönurkkaukseni tiskiallas oli viikonloppuna tukkeutunut niin, että vesi jämähti altaaseen lähes paikoilleen. Olin havainnut tietysti oireilun jo paljon aikaisemmin, mutta saamattomuuttani en tehnyt asialle mitään ennen kuin oli pakko.

Epäilin, ettei sooda+etikka -kikka enää välttämättä toimisi. Jonkun virallisen putkenavauskemikaalin käyttö tuntui kuitenkin myös ikävältä: niissä purkeissa on sen verran järeitä aineita, että mieluummin vältän niitä.

Päätin käydä katsomassa, jos sekalaista tavaraa lähelläni myyvä Saiturinpörssi pitäisi valikoimissaan myös ns. tulisuudelmaa. Kyseinen imukuppi oli tullut minulle tutuksi joskus kesätöissä huoltoasemalla, jossa vessan käsialtaan tukkeutuman hoidin ”imuttelemalla”.

Ilahtuneena totesin, että tuote löytyi hyllystä edullisesti (1,50 e). Vielä enemmän ilahduin kotona, kun totesin, että imukuppi toimi tälläkin kertaa. Keittön allas vetää nyt siis hyvin.

Jälleen kerran pääsee toteamaan, että vanha keino on parempi kuin kannullinen uusia. Imukuppi tietysti säilyy vastaisuuden varalle, ja koetan myös käyttää sitä jo ennen kuin viemäri on jo aivan vetämätön.