Kulutusjuhla

Pesupähkinät toimivat, mutta urheiluvaatteisiin jää tunkkaisuutta

ee:n urheiluvaatteisiin jää pesupähkinäpyykkäyksen jäljiltä tunkkainen haju. Kommenttiosastolla ehdotetaan, että huuhteluaineena käyttäisi etikkaa tai toisinaan pesisi pyykin jollain muulla aineella: ”Ja puhdasta tulee. Paitsi.

Urheilupyykki jää vähän tunkkaiseksi. En usko olevani erityisen pahanhajuinen tai hikoilevani normaalia enemmän, mutta teen sitä usein, ja vaatteet viettävät liikunnan jäljiltä treenikassissa yleensä muutaman tunnin. Se saattaa aiheuttaa tunkan, tai sitten pesupähkinöiden hajusteettomuus, mutta alan olla valmis sorsimaan taas luontoa eli hankkimaan jotain tavan pulveria. Tai jotain ekoversiota, mutta ei sekään vertailematta kaupassa koriin tipahda. Sillä välin pyykkiä kertyy, käyn joka päivä töissä, enkä millään jaksaisi.

Pesupähkinät olivatkin vähän liian hyviä ollakseen täydellisiä.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kirjoittaja on tainnut unohtaa, että hajusteettomuus ei tee pyykistä tunkkaista. Treenikassissa lojuminen tekee toki osansa tunkkaisuuteen, mutta joskus sille ei voi mitään. Tuo etikkavinkki on ihan hyvä vinkki, tosin itse en jaksa useinkaan läträtä etikan kanssa kun pyykki on jo koneessa. Kannattaa myös kokeilla liottaa vaatteita ennen pesua, vaikkapa juuri etikkaliuoksessa. Itse saan sillä konstilla tunkkaisen tiskirätinkin taas raikkaaksi.

  2. Teelusikallinen ruokasoodaa suoraan pyykkien sekaan ennenkuin koneen laittaa päälle. Ei tartte liotella eikä lutrata etikan kanssa. Ja pyykistä tulee todella raikasta. Itse opin tämän kestovaippojen pesua käsittelevästä artikkelista ja meillä on kohta vuoden ajan pesty kaikki pyykit ruokasoodan kanssa. Toimii!