Kulutusjuhla

Ainakin kymmenen erilaista kosmetiikkatuotetta päivässä

Karkkipäivän Sanni laski päivän kosmetiikkatuotteita: ”Laskin, montaako kosmetiikan tuotetta yhteensä käytän vuorokauden aikana. Sunnuntain kosmetiikkatuotesaldoksi tuli 38. On se vaan hassua, kuinka riippuvaisia me ollaankin kosmetiikasta – ja juuri sekin saa välillä ajattelemaan, kuinka paljon kemikaaleja ihollemme päivittäin joutuu….. [- – Kommenttiosasstolla Sanni laskee lisää] Tosin yllättävän helposti se luku nousee yli kymmenen ihan peruspirkollakin; useimmat ihmiset muotoilevat hiuksiaan joten jo suihkusta ja hiustenmuotoilusta tulee 4-5 tuotetta (shampoo + hoitis + suihkugeeli + 1-2 muotoilutuotetta). Siihen päälle dödö jota varmaan suurin osa ihmisistä käyttää, ja käsisaippua, niin ollaankin jo luvussa 7. Useimmat meistä käyttävät myös hajuvettä; 9. Ja kasvoihin käytetään päivittäin varmaankin vähintään putsari ja kosteusvoide = 11. (Mari Koo)

6 Comments

 1. Taisin saada 16 ja siinä oli hiukset ja kunnon meikkikin (meikkivoiteesta luomiväriin). Jos oikein änkeisi voisin saada ehkä pari lisää, mutta sitten mentäisi jo tosiaan maksimiin mitä käytän. Yli 30 en kyllä kovin helpolla pääse…

 2. Asian vierestä, mutta heitetäänpä tänne uusimpaan – mihinköhän hävisi se ihmerannekkeesta ollut merkintä, jota meinasin greaderistä tänne tulla kommentoimaan?

  Kuvittelin ettei järkevät ihmiset tuollaista ranneketta osta, mutta tänään näin ensimmäisen ja ihan (muuten) järkevän lähes50v ihmisen kädessä. Ja yksi nuori vieressä harkitsi. Noh, ostetaanhan sitä muutakin huijauksia kuten horoskooppeja, ennustuksia ja homeopaattisia lääkkeitä…

 3. Timo, teknisten pienten hommien vuoksi kyseinen teksti on nyt näkymättömissä, mutta palautetaan kyllä pian 🙂

 4. Tiedänhän minä että tämä on enemmän naisten juttu, ja etten muutenkaan ole niin kuin ”useimmat ihmiset”, mutta ei silti voi kuin ihmetellä.

  1. Shampoo
  2. Nestesaippua

  Siinä perus arkipäivän ”kosmetiikka” allekirjoittaneella . Ei hiusten muotoilua eikä (kauhistus sentään) dödöä eikä hajusteita, joita käytän vain silloin jos tiedossa on esim. enemmän kulkemista ja ihmisten parissa oleilua. Omassa konttorissa istuessa en koe noita tarvitsevani, istumatyössä vähemmän hikoilee ja jos näin käykin, niin työkaverit sitten kärsikööt 🙂

  Mistä päästään aasinsillan kautta sitten runsaan kosmetiikan käytön aiheuttamiin ongelmiin. En nyt tarkoita edes yhteiskunnallisen tason ongelmia, vaan puhtaasti sitä, että runsaan meikkien ja muun kosmetiikan käytön huomaa (naisten) kasvoista viimeistään tuossa kolmenkympin nurkilla. Nelikymppisenä sitten jatkuvasti vahvasti meikanneen kasvot alkavat muistuttaa siinä määrin nahistunutta omenaa, että sitä ei enää meikeilläkään peitetä.

  • No minähän olen meikannut päivittäin sellaiset 17 vuotta ja olen nyt 31-vuotias ihminen. Ei näy kasvoissa minkäänlaisiä jälkiä runsaasta meikkauksesta! ^_^ Ei ole ryppyjä, ei roikkuvia helttoja, ei iho-ongelmia, ei mitään. Eli ei päde ihan kaikkiin tuo teoriasi. 😉 Nykyajan kuluttajameikit ovat sen verran hoitavia, että eivät ne kenenkään ihoa pilaa. Teatterimeikeistä en sen sijaan osaa sanoa, ne ovat vahvempaa kamaa.

 5. Hammastahna, shampoo (joka toinen päivä), kivideodorantti, palakäsisaippua (niinä muina päivinä 😉 ). Kolme.

  Kainaloille joko shampoo tai toisinaan erillinen ”pesuneste”, käsien ja kasvojen ihon kosteuttamiseen silloin tällöin aloe veraa. Useimmiten kaikkiaan kuusi.