Jenni yritti löytää sopivaa jääkaappia Vertaa.fi -palvelun avulla. Ongelmaksi osoittautui, etteivät nettikaupat välttämättä kovin selvästi kerro esimerkiksi vanhan jääkaapin poisvientipalveluista: ”koska lajittelu ei rajannut tarpeeksi, sain satoja tuloksia. pysyttelin ekalla sivulla ja katselin siitä kuvia. mieleisen näköistä kaappia löytyi. sitten hintavertailuun. koneboksi ja e-kodinkoneet olivat antaneet molemmat hinnan ja kotiinkuljetushinnan. menin itse nettikauppoihin. oikeasti kai on pakko melkeen pyytää vanhan poisvientiä ja siitä saa sitten maksaa käytännössä toisen kotiinkuljetuksen verran tai enemmän. Koneboxin sivuilla pitää keksiä että ”asennuspalvelu” sisältää myös poisviennin – tämä selviää jos klikkaa auki pienet printit. tosin siellä lisätään että vanha viedään pois lisämaksusta. eli kotiinkuljetus 45,90e, asennuspalvelu 44,90e ja en tiedä paljonko vanhan poisvienti tekisi lisämaksua. eli vähintään 90e lisää tulee kun haluaa jääkaapin kotiin ja …no vielä jotain lisää niin saa vanhan pois. käsitän että Postin keltainen kuljetus hoitaa tuon kotiinkuljetuksen mutta kun palvelu ei ole tuttu niin jään miettimään että soittaako ne vai ilmestyykö ne vaan oven taa kuten hyvä ystävämme DHL… se voi vanhan jääkaapin sulattajaa nimittäin kiinnostaakin. en löytänyt pienellä etsimisellä tästä lisätietoa, ehkä en osaa. koska Koneboxin loppuhinta oli niin kova, vaikkakin Vertaa.fi palvelussa matalampi, niin tarkistin toisen myyjän eli E-Kodinkoneet. kotiinkuljetus luvataan 3-14 työpäivän sisällä (no onneksi ei sen isompi haarukka??!) ja en taaskaan löytänyt hetiseltään infoa kuinka kuljetus hoidetaan ajallisesti mutta en myöskään jaksanut enää etsiä.” (Mari Koo)