Kulutusjuhla

Jälkikäteen paljastunut tuotteen edullisuus teki hattuostoksesta vieläkin paremman

Palaan vielä Berliinin reissuuni ja siihen ainoaan varsinaiseen tavarahankintaan, jonka siellä tein.

Kyseessä on hattu, jonka ostin Mauerparkin sunnuntaikirpputorilta. Hattu, kuten monet muutkin myynnissä olleet tuotteet tällä kirppiksellä, oli käyttämätön ja jonkin pienen käsityömerkin tuotantoa.

Myyjä näytti, että kyseessä on kääntöhattu eli toisella puolella on tumma kangas, jonka halutessaan voi kääntää päällinkankaaksi.

Hattu vaikutti hyvintehdyltä ja tykkäsin mallista. Hinta oli 20 euroa, joten pohdiskelin jonkin aikaa, tarvitsenko tätä lakkia nyt oikeasti. Päätin tarvita ja tein kaupat.

Olin tietysti tyytyväinen hankintaani. Mutta tyytyväisyys lisääntyi muutaman päivän päästä, kun käväisin eräässä pienehkössä hattumyymälässä.

Siellä nimittäin oli saman valmistajan lakkeja lisää. Mutta hinta oli tuplasti kalliimpi eli 40 euroa.

Tämän jälkeen tietysti olin erityisen ilahtunut siitä, että ostin hatun, kun kerran olin saanut sen selvästi edullisemmin.

Tämä on niitä kuluttajan elämän perustunteita. Tietty taloudellinen onnistuminen hankinnoissa tuottaa iloa. Vaikka olisin ollut tyytyväinen hattuun ilman tietoa siitä, mihin hintaan sitä normaalisti kaupassa myydään, niin ei sille mitään voi, että hintatarkkailun jälkeen olin aiempaakin ilahtunut.

Kuvassa olen Berliinissä pyöräilemässä ja seisahtuneena liikennevaloihin. Fillarointi kaupungissa oli oikein mukavaa. Ja juu, en käyttänyt siellä kypärää, vaikka Suomessa kypärä kuuluu varusteisiini.

2 Comments

  1. Heh. Itse ostin juuri Mauerparkista 30 eurolla vanhan kameran ja objektiivin, koska tiesin että pelkästä objektiivista saa ebayssa tai Suomessa 130-170 euroa. Kirpparikäynnit kannattavat!

  2. Petteri, sinä sentään etukäteen tiesit hintatasosta etukäteen 🙂 Minun kohdallani olisi tietysti voinut käydä niinkin, että olisinkin löytänyt samoja hattuja jonkun kaupan alekorista vielä halvemmalla. SItten olis harmittanut 🙂